Από σήμερα η υποβολή δηλώσεων των εργοδοτών στο σύστημα «Εργάνη»

Πυρετώδεις διεργασίες επικρατούν στα λογιστήρια εκατοντάδων χιλιάδων επιχειρήσεων που πλήττονται από την πανδημία του κορωνοϊού, προκειμένου να είναι έτοιμες να υποβάλλουν από σήμερα Δευτέρα 1η Ιουνίου έως και την Κυριακή 7 Ιουνίου τις δηλώσεις με τους εργαζόμενους τους που τέθηκαν σε αναστολή οι συμβάσεις εργασίας τους και το μήνα Μάιο.

Πρόκειται για επιχειρήσεις- εργοδότες που είτε επαναλειτούργησαν εντός του Μαΐου με μέρος του προσωπικού τους ή θεωρούνται πληττόμενοι βάσει των ΚΑΔ.

Οι δηλώσεις των εργοδοτών αφορούν την χρήση του μέτρου της παράτασης της αναστολής συμβάσεων εργασίας και είναι απαραίτητες, προκειμένου ο μισθωτός να λάβει την ειδική αποζημίωση έως και 534 ευρώ για τον Μάιο. Οι εργοδότες πρέπει να συμφωνήσουν με τα στοιχεία των δηλώσεών τους, όπως αυτά αντλούνται αυτόματα από το σύστημα “Εργάνη” και κυρίως αφορούν :

-για τους επαναλειτουργούντες εργοδότες – τους εργαζόμενους των οποίων η σύμβαση εργασίας τους συνεχίζει να είναι σε ισχύ και εξακολουθεί να τελεί σε αναστολή μέχρι την ημερομηνία της επαναλειτουργία τους, εντός του Μαΐου καθώς και τα στοιχεία που αφορούν τη μίσθωση ακινήτων επαγγελματικής στέγης.