ΠΑΟΚ: «Τσουχτερό» πρόστιμο για τον ημιτελικό Κυπέλλου με τον Ολυμπιακό

Η Πειθαρχική Επιτροπή της ΕΠΟ επέβαλε στον ΠΑΟΚ πρόστιμο 30.000 ευρώ, για τα όσα καταγράφηκαν στον πρώτο ημιτελικό του Κυπέλλου Ελλάδας απέναντι στον Ολυμπιακό, στην Τούμπα.

Η ποινή αφορά στο άναμμα πυρσών, καπνογόνων και συνθημάτων στην αναμέτρηση της 4ης Μαρτίου. Αντίθετα, η Επιτροπή Εφέσεων μείωσε σε 7.500 ευρώ, αντί των αρχικών 25.000, το πρόστιμο που είχε επιβληθεί στον Παναθηναϊκό για τον αγώνα με τη μακεδονική ομάδα, στο πλαίσιο της ίδιας διοργάνωσης.

Οι αποφάσεις της Πειθαρχικής Επιτροπής:

«Κατά την τελευταία της συνεδρίαση, η Πειθαρχική Επιτροπή της ΕΠΟ έλαβε τις εξής αποφάσεις.

Επέβαλε στην ΠΑΕ ΠΑΟΚ χρηματική ποινή 30.000 € (αγώνας Κυπέλλου Ελλάδας ΠΑΟΚ-Ολυμπιακός).

Επέβαλε στον Αιολικό χρηματική ποινή 500 € (αγώνας Γ’ Εθνικής Αιολικός-Κιθαιρών).

Επέβαλε στον Πανθηραϊκό χρηματική ποινή 250 € (αγώνας Γ’ Εθνικής Πανθηραϊκός-Καλλιθέα)».

Οι αποφάσεις της Επιτροπής Εφέσεων:

«Κατά την τελευταία της συνεδρίαση, η Επιτροπή Εφέσεων της ΕΠΟ έλαβε τις εξής αποφάσεις.

Εξαφάνισε την εκκαλουμένη με αριθμ. 100/2020 απόφαση της Πειθαρχικής Επιτροπής της ΕΠΟ κατά το κεφάλαιο που αφορά το ύψος της χρηματικής ποινής που επιβλήθηκε σε βάρος της εκκαλούσας και ως προς τον καθορισμό συνολικής χρηματικής ποινής.

Επέβαλε σε βάρος της ΠΑΕ Παναθηναϊκός: α) χρηματική ποινή 5.000 € για παράβαση του άρθρου 15 παρ. 1 περ. α, β και γ του ΠΚ της ΕΠΟ, ήτοι για τη χρήση λέιζερ σε βάρος αντίπαλων ποδοσφαιριστών, ανάρτηση πανό με υβριστικό περιεχόμενο και εκφώνηση υβριστικών συνθημάτων και β) χρηματική ποινή 5.000 € για παράβαση του άρθρου 15 παρ. 2α και β του Π.Κ, δηλαδή για άναμμα πυρσών, βεγγαλικών και κροτίδων, πράξη την οποία τέλεσε κατ’ εξακολούθηση και καθ’ υποτροπήν. Καθορίζει συνολική χρηματική ποινή για όλες τις πράξεις το ποσό 7.500 € (αγώνας Κυπέλλου Ελλάδας Παναθηναϊκός-ΠΑΟΚ).

Δέχτηκε τυπικά και κατ’ ουσίαν την από 11.3.2020 έφεση κατά της από 5.3.2020 απόφασης της Πειθαρχικής Επιτροπής της Ένωσης Ποδοσφαιρικών Σωματείων Αργολίδος. Εξαφάνισε την από 5.3.2020 απόφαση της Πειθαρχικής Επιτροπής της ΕΠΣ Αργολίδος, που κοινοποιήθηκε στον εγκαλούμενο Χαράλαμπο Αντωνιάδη και ήδη εκκαλούντα με το με αριθμό πρωτ. 122/6.3.2020 διαβιβαστικό έγγραφο της ΕΠΣ Αργολίδος, με την οποία αυτός, ως αξιωματούχος του αθλητικού ποδοσφαιρικού σωματείου NAYΠΛIO 2017 κρίθηκε υπαίτιος της πειθαρχικής παράβασης του αρθ. 20Α του ΠΚ της ΕΠΟ και του επιβλήθηκε χρηματική ποινή 1.500 € . Ανέπεμψε την υπόθεση προς εκδίκαση ενώπιον της ίδιας Πειθαρχικής Επιτροπής της ΕΠΣ Αργολίδος, προκειμένου να αποφασίσει με νόμιμη σύνθεση.

Δέχτηκε τυπικά και απέρριψε κατ’ ουσίαν την έφεση του σωματείου ΑΕ ΕΥΟΣΜΟΥ κατά της υπ’ αριθμ. 23/18.2.2020 απόφασης της Πειθαρχικής Επιτροπής της ΕΠΣ Μακεδονίας».