(Φωτο)-Χαλκιδική: Προσποιήθηκε τον προσκυνητή και “άδειασε” εκκλησία

Ένας 36χρονος που προσποιήθηκε τον προσκυνητή στον Ιερό Ναό του Αγίου Βασιλείου στην Μεγάλη Παναγία Χαλκιδικής αποδείχθηκε πως ήταν κλέφτης.

Σύμφωνα με το voria.gr,το μεσημέρι της Πέμπτης ο άνδρας προσποιούμενος τον προσκυνητή κρύφτηκε μέσα στον ναό και στη συνέχεια αφαίρεσε το χρηματικό ποσό των 1.000 ευρώ σε κέρματα και χαρτονομίσματα μικρής αξίας, 11 ασημένια καντήλια, δύο ασημένια δισκοπότηρα Αγίας Τράπεζας και το κλειδί του Ιερού Ναού.

Ο άνδρας εντοπίστηκε άμεσα από αστυνομικούς που τον αναζήτησαν μόλις έγινε αντιληπτή η απώλεια των αντικειμένων από τους υπευθύνους του ναού. Στην κατοχή του βρέθηκαν και κατασχέθηκαν το χρηματικό ποσό των 937,91 ευρώ, το κλειδί του Ιερού Ναού και διάφορα διαρρηκτικά εργαλεία.

Έπειτα από συντονισμένη έρευνα των αστυνομικών εντοπίστηκαν καλά κρυμμένα σε δασική περιοχή, το σύνολο των καντηλιών και των ιερών δισκοπότηρων, που μαζί με το χρηματικό ποσό και το κλειδί του Ιερού Ναού αποδόθηκαν στο νόμιμο κάτοχό τους.

Ο συλληφθείς με τη δικογραφία κακουργηματικού χαρακτήρα που σχηματίστηκε σε βάρος του, θα οδηγηθεί στον αρμόδιο Εισαγγελέα.

 

Πηγή πληροφοριών: voria.gr