Φτάνει πια υποκριτές, δεξιά κι αριστερά

 

Και χάρη στον CoVid-19, ήρθε στην επιφάνεια το ΕΣΥ και τα προβλήματά του. Και ανακάλυψαν όλοι, σχετικοί και άσχετοι, το “διαλυμένο” από τα μνημόνια ΕΣΥ!!! Και την φυγή, λέει, 20.000 γιατρών στο εξωτερικό εξαιτίας τής ως άνω δια των μνημονίων μεσολαβούμενης διάλυσης…
Ελεος… Ελεος…
Ναι, τα μνημόνια υπήρξαν η χαριστική βολή στο ΕΣΥ. Αλλά από χαριστική βολή να γίνονται κολυμβήθρα του Σιλωάμ για τις χυδαίες και διαχρονικές παθογένειές του απέχει πολύ.
-Για το ότι μια κρίση ιατρού του ΕΣΥ κάνει ακόμα και 2 χρόνια να ολοκληρωθεί, δεν φταίει κανένα μνημόνιο.
-Για το ότι δεν μπορεί να προκηρυχτεί θέση με αντικείμενο (γιατί είναι, λέει, φωτογραφική) και έτσι ενώ χρειάζεσαι χειρουργό μαστού σού έρχεται χειρουργός εντέρου, δεν φταίει καμία Μέρκελ.
-Για το ότι ο Διευθυντής μιας κλινικής δεν έχει κανένα λόγο στην κρίση ενός γιατρού του ΕΣΥ (για λόγους αξιοκρατίας!!!) και μπορεί να του φορτώσουν τον πάσα ένα (που απλώς έχει μόρια, κάτι σημαντικό μεν, αλλά σε καμία περίπτωση το πιο σημαντικό), και μετά ας τον λουστεί όλη η κλινική για ποιος ξέρει πόσα χρόνια, δεν φταίει καμία Μέρκελ.
-Για το ότι όλο το ΕΣΥ μεταβλήθηκε σε μια τεράστια δημόσια υπηρεσία με όλες τις παθογένειες του δημοσίου, χωρίς αξιοκρατία, χωρίς αξιολόγηση (στην πράξη εννοώ, τύποις τάχαμου υπάρχει), με το φακελάκι έμβλημα, χωρίς κανένα έλεγχο της παρεχόμενης εκπαίδευσης στους νέους ιατρούς και με μια γραφειοκρατία που θα ζήλευε ο Μάξ Βέμπερ, δεν φταίει κανένας Ντάισενμπλουμ.
Ας μην απατώμεθα, ειδικά όσοι εξ ημών έχουμε πολιτική και κομματική ταυτότητα: Για όλα τα παραπάνω, και πολλά άλλα που σέρνονται χρόνια, φταίνε οι κυβερνήσεις μέχρι και σήμερα. Άλλες γιατί επέδειξαν ατολμία και υπέκυψαν διαχρονικά στις πιέσεις “συνδικαλιστών” και αντιπολίτευσης, άλλες γιατί επέλεξαν ως κεντρική πολιτική τους ακριβώς τα παραπάνω και ΟΛΕΣ γιατί γουστάρανε να είναι το ΕΣΥ δημόσιο μαγαζί που θα έχουν παρέμβαση… Ο κύριος υπουργός, ο κύριος βουλευτής, ο κύριος Νομάρχης, ο κύριος Δήμαρχος, ο κύριος Δυπεάρχης…
Σήμερα το αίσχος συνεχίζεται και θα παραδοθεί στην αυριανή γενιά ως λαμπρή κληρονομιά! Για την οποία κληρονομιά μερικοί συνάδελφοι (ειδικά οι μεγαλοσυνδικαλιστές μας) μπορεί να αισθάνονται και περήφανοι! Η αυριανή γενιά, βέβαια, με αφορμή τη φτώχεια των μνημονίων, αλλά με πραγματική αιτία το παραπάνω αίσχος, έχει βρει το δρόμο της στο εξωτερικό…
Με ευκαιρία λοιπόν τη “συζήτηση” για το ΕΣΥ (που το διέλυσαν τα μνημόνια, μη ξεχνιόμαστε…), με 25 χρόνια στην πλάτη μου δια βίου μάρτυρας όλων των παραπάνω και με την αγανάκτηση να ξεχειλίζει, συγχωρέστε με αλλά φωνάζω:
Φτάνει πια υποκριτές, δεξιά και αριστερά.
Και ‘συ Κυριάκο Μητσοτάκη, που σε ψήφισα δις, άλλαξέ τα τώρα όλα. Δεν θα έχεις δεύτερη ευκαιρία…

*Ο Περικλής Νταβλούρος είναι καθηγητής Καρδιολογίας-Παθολογίας και μέλος του ΔΣ του Πανεπιστημιακού Γενικού Νοσοκομείου Πατρών.