Όσοι επιζητούν προληπτικές απολυμάνσεις πέραν τις άγνοιας τους διασπείρουν ψευδείς ειδήσεις και δημιουργούν σύγχυση και ανησυχία

Έχοντας υπόψη την ανησυχία των δημοτών σε ότι αφορά την προστασία από τον COVID-19 o Δήμαρχος Δυτικής Αχαΐας, Σπύρος Ν. Μυλωνάς, με ανάρτηση στον προσωπικό του λογαριασμό στο facebook ενημερώνει τους πολίτες για την θέση του Δήμου σχετικά με τον Κορωνοϊό και την απόφασή του να μην γίνουν προληπτικές απολυμάνσεις έως ότου και σε περίπτωση που αυτό καταστεί αναγκαίο. Συγκεκριμένα αναφέρει:

«Επειδή περνάμε ως κοινωνία πραγματικά πρωτόγνωρες ημέρες με τον κορωνοϊο, έχουμε δηλώσει από την αρχή αυτού του προβλήματος ότι πάγια και αταλάντευτη θέση μας είναι η πιστή εφαρμογή των οδηγιών που οι επιστήμονες, ο ΕΟΔΥ και το Υπουργείο Υγείας ανακοινώνουν.

Μέχρι σήμερα η θέση των επίσημων αυτών φορέων είναι ότι προληπτικές απολυμάνσεις δεν απαιτούνται, δεν είναι αναγκαίες και εφαρμόζονται μόνο σε χώρους που εμφανίζονται κρούσματα και σύμφωνα πάντα με τις οδηγίες τους.

Όσοι επιζητούν προληπτικές απολυμάνσεις πέραν τις άγνοιας τους διασπείρουν ψευδείς ειδήσεις και δημιουργούν σύγχυση και ανησυχία στους πολίτες σε ώρες που η ηρεμία, η ψυχραιμία και η πίστη στους επισήμους φορείς της πολιτείας είναι απαραίτητη από κάθε άλλη φορά προσφέροντας κάκιστες υπηρεσίες στον τόπο.

Ως δημοτική αρχή είμαστε συνεχώς σε επαφή και συνεργασία τόσο με το Κ. Υγείας, την Περιφέρεια αλλά και με τον ΕΟΔΥ και τα συναρμόδια Υπουργεία και εφαρμόζουμε με αυστηρότητα τις οδηγίες τους! Μένουμε σπίτι!»