ΑΧΑΪΑ: Επείγουσες επαφές των Εμπόρων της Αιγιάλειας – Για τα μέτρα ενίσχυσης της τοπικής αγοράς

Έκτακτο Δ.Σ πραγματοποιήθηκε από τα μέλη του Εμπορικού και Εισαγωγικού Συλλόγου Αιγιαλείας την Παρασκευή 20 Μαρτίου, μετά από πρόσκληση που στάλθηκε την προηγούμενη 19 Μαρτίου από τον Πρόεδρο του Εμπορικού, όπου βάζοντας ως πρωταρχικό στόχο την υγεία των μελών του συμβουλίου, λόγω της πανδημίας του κορωνοϊού, ζήτησε να απαντηθούν όλα τα ερωτήματα γραπτώς με mail!
Τα ερωτήματα στα οποία ζητήθηκαν απαντήσεις, αφορούσαν τις μέχρι στιγμής εξαγγελίες της κυβέρνησης και αν είναι ικανοποιητικές σε τέτοιο βαθμό έτσι ώστε να καλύψουν τις ανάγκες των επιχειρήσεων που έκλεισαν, αυτών που έμεινες ανοιχτές, αλλά και αυτών που παρότι αποφασίστηκε να παραμείνουν ανοικτές, έκλεισαν λόγω φόβου, αναδουλειάς ή επειδή ανήκαν στις ευπαθείς ομάδες του πληθυσμού!
Αξίζει να σημειωθεί πως το Δ.Σ επικεντρώθηκε στα μέτρα που πήρε η Πολιτεία και η Τοπική Αυτοδιοίκηση απέναντι στο Εμπόριο και την Επιχειρηματικότητα. Παρότι υπάρχουν δεκάδες ανοιχτά θέματα που πρέπει να πιέσουμε, να πρωτοστατήσουμε και να αγωνιστούμε, αυτή την κρίσιμη και πρωτοφανή περίοδο δεν υπάρχει τίποτα πιο σημαντικό από το φονικό ιό, για αυτό και τα ερωτήματα είχαν ένα και μόνο θέμα, ουσιαστικά την επιβίωση μας!
Αφού εξετάστηκαν ενδελεχώς οι απόψεις του Προεδρείου καθώς και η απάντηση που έστειλε η Ενωτική κίνηση Εμπόρων αποφασίστηκαν τα εξής:
1) Επείγουσα συνάντηση με τον Δήμαρχο Αιγιαλείας κ. Δημήτρη Καλογερόπουλο, όπου θα του αναλυθεί εκτενώς η θέση του Εμπορικού Συλλόγου Αιγιαλείας για απαλλαγή πληρωμής των δημοτικών φόρων και τελών, ειδικά σε αυτούς που έκλεισαν τις επιχειρήσεις τους, ενώ θα υπάρξει και ειδική αναφορά για αυτούς που νοικιάζουν δημοτικά κτίρια και έχουν αναστείλει την λειτουργία τους. Τέλος θα συζητηθούν θέματα που αφορούν την ΔΕΥΑ και παράταση πληρωμής των λογαριασμών.
2) Επείγουσα συνάντηση του Εμπορικού Συλλόγου με τον προϊστάμενο της ΔΕΗ Αιγιαλείας και της Πάτρας με μοναδικό θέμα τους συναδέλφους που έχουν κλείσει τα καταστήματά τους και δηλώνουν αδυναμία πληρωμής.
3) Αποστολή εγγράφου προς τον Υπουργό Περιβάλλοντος και Ενέργειας κ. Κωστή Χατζηδάκη, όπου θα ζητούμε να ληφθούν μέτρα για τα καταστηματάρχες που έχουν ενεργοβόρες επιχειρήσεις αλλά είναι κλειστοί λόγω των μέτρων .
3) Ο Εμπορικός Εισαγωγικός Σύλλογος συνυπογράφει τις θέσεις της ΟΕΕΣΠ η οποία έχει καλύψει το μεγαλύτερο μέρος των αιτημάτων του Εμπορικού κόσμου της Αιγιαλείας και απεστάλησαν στα αρμόδια Υπουργεία. Επίσης αποφάσισε να αποστείλει συμπληρωματικές προτάσεις στην ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ για να συμπεριληφθούν σε ενδεχόμενο τέταρτο πακέτο στήριξης.
Τοποθέτηση Προέδρου
Αγαπητοί συνάδελφοι, ο Εμπορικός Σύλλογος Αιγιαλείας σαν πρωτοβάθμιο συνδικαλιστικό όργανο, πάντα στο πλευρό των Εμπόρων της Αιγιάλειας, δίνει αγώνα σχεδόν όλο το εικοσιτετράωρο και προσπαθεί να πιέσει και να βρει λύσεις εν μέσω μιας πρωτόγνωρης κατάστασης, από την οποία θέλουμε να πιστεύουμε πως θα βγούμε νικητές!! Είμαστε εδώ, είμαστε όρθιοι, αγωνιούμε και αγωνιζόμαστε για το μέλλον του Εμπορίου και της Επιχειρηματικότητας ΟΛΗΣ της Αιγιάλειας. Σας ευχαριστώ για την εμπιστοσύνη και την στήριξη σας!!