ΠΑΤΡΑ: Το «Άρμα Θέσπιδος» του ΔΗΠΕΘΕ μέσω διαδικτύου

Ολα γύρω μας αλλάζουν λόγω κορονοϊού. Ο πολιτισμός είναι ένας τομέας που χτυπήθηκε αρκετά σκληρά από τις πρώτες ημέρες λήψεις μέτρων. Πρώτα έκλεισαν οι κινηματογράφοι, για να ακολουθήσουν λίγες μέρες μετά και τα θέατρα…

Ηδη τις τελευταίες ημέρες, πολλοί θεατρικοί οργανισμοί και δημιουργοί προσφέρουν δωρεάν για το κοινό τις παραστάσεις τους μέσω διαδικτύου (youtube, vimeo ή μέσω των site τους όπως το Εθνικό Θέατρο και το Θέατρο Τέχνης), δίνοντας έτσι μια «ανάσα» ψυχαγωγίας σε όλους μας.
Το ίδιο θα κάνει και το Δημοτικό Περιφερειακό Θέατρο Πάτρας. Οπως σημείωσε ο πρόεδρος του ΔΣ του ΔΗΠΕΘΕ Πάτρας Πέτρος Βάης, ερωτηθείς , τις επόμενες ημέρες, το θεατρόφιλοι κοινό θα έχει την ευκαιρία να παρακολουθήσει μέσω youtube τις τέσσερις προηγούμενες παραστάσεις του Αρματος Θέσπιδος. Συγκεκριμένα, ήδη έχει δημιουργηθεί το απαιτούμενο κανάλι στο youtube και όπως σημείωσε ο κ. Βάης αυτή τη στιγμή πραγματοποιείται η επεξεργασία των παραστάσεων. Και αυτό γιατί τα αρχεία που υπάρχουν γραμμένα σε DVD θα πρέπει να μετατραπούν σε MPEG4, ώστε να μπορέσουν να «ανέβουν» στο youtube.

Οπως μας είπε ο κ. Βάης, σε λίγο καιρό, το θεατρόφιλο κοινό θα έχει την ευκαιρία να παρακολουθήσει τις τέσσερις πρώτες παραστάσεις του Αρματος Θέσπιδος. Πρόκειται για τις παραστάσεις «Ελιξίριον Τσέχωφ» (σκηνοθεσία: Χρήστος Στρέπκος, παίζουν οι: Ελένη Καλαντζοπούλου, Κατερίνα Κολλυροπούλου, Βασίλης Κόκκαλης, Γιάννης Τσάκωνας), «Το παιχνίδι του έρωτα και της τύχης» (σκηνοθεσία: Χρήστος Στρέπκος, παίζουν οι: Γιάννης Τσάκωνας, Βασίλης Κόκκαλης, Ελένη Καλαντζοπούλου, Κατερίνα Κολλυροπούλου), «Η τρελή του Σαγιό» (σκηνοθεσία: Χρήστος Στρέπκος, παίζουν οι: Κατερίνα Κολλυροπούλου, Βασίλης Κόκκαλης, Γιάννης Τσάκωνας, Διονύσης Κλάδης, Βιβή Αλεξάνδρου) και «Μαμ» (σκηνοθεσία: Χρήστος Στρέπκος, παίζουν οι: Βασίλης Κόκκαλης, Πάνος Τρουμπουνέλης, Γιάννης Τσάκωνας, Μαρία Χρυσανθακοπούλου).

Οπότε μπορεί οι φετινές παραστάσεις του Αρματος Θέσπιδος να ματαιώθηκαν – αναβλήθηκαν, όμως τουλάχιστον θα έχουμε την ευκαιρία να παρακολουθήσουμε ή να παρακολουθήσουμε ξανά τις τέσσερις προηγούμενες παραγωγές του.

Παράλληλα, όπως επεσήμανε ο Πέτρος Βάης υπάρχει η σκέψη εκτός από τις τέσσερις αυτές παραγωγές να «ανέβουν» και άλλες παραστάσεις, από περασμένες χρονιές του ΔΗΠΕΘΕ Πάτρας.