ΑΧΑΪΑ: ‘Εκτακτη συνεδρίαση στην Κάτω Αχαΐα για την εξάπλωση του κορονοϊού – Αυστηρά μέτρα και οδηγίες

Έκτακτη συνεδρίαση πραγματοποιήθηκε χτες Κυριακή 15 Μαρτίου και ώρα 11:00π.μ. στην αίθουσα του δημοτικού συμβουλίου με θεσμούς και φορείς μετά από πρόσκληση του Δημάρχου Σπύρου Νικ. Μυλωνά με θέμα μέτρα καταστολής για την εξάπλωση του Κορονοϊού καθώς και η λειτουργία των υπηρεσιών του Δήμου από τούδε και στο εξής.
Στη συνάντηση συμφωνήθηκε από κοινού ότι πρέπει να τηρηθούν αυστηρά τα μέτρα και οι οδηγίες που δίνονται από το Υπουργείο Υγείας, καθώς οι ώρες είναι κρίσιμες και η κοινωνία πρέπει να οδηγηθεί με ψυχραιμία και χωρίς πανικό. Τονίστηκε δε ότι όλοι πρέπει να αναλάβουν τις ευθύνες στο βαθμό που τους αναλογεί καθώς για όλους είναι μια πρωτόγνωρη αχαρτογράφητη κατάσταση.
Επίσης συζητήθηκαν επιμέρους μέτρα για τη λειτουργία των υπηρεσιών του Δήμου τόσο για τους υπαλλήλους που συνδιαλέγονται με κοινό όσο και για τους εργάτες καθαριότητας.
Στη σύσκεψη συμμετείχε και ο Διευθυντής του Κέντρου Υγείας Τάσος Γιακουμής, ο οποίος έδωσε κατευθύνσεις και οδηγίες για την αντιμετώπιση της εξάπλωσης του Κορονοϊού.
Στη σύσκεψη ωστόσο συμμετείχαν η εκτελεστική επιτροπή του Δήμου, οι επικεφαλής των παρατάξεων του δημοτικού συμβουλίου, οι διοικητές του αστυνομικού τμήματος της Κάτω Αχαΐας και του τμήματος ασφαλείας δυτικής Αχαΐας, ο πρόεδρος του εμπορικού συλλόγου, ο πρόεδρος του αγροτικού συλλόγου, ο πρόεδρος του συλλόγου εργαζομένων του Δήμου, ο πρόεδρος της ένωσης γονέων, εκπρόσωπος του συλλόγου ξενοδόχων, εκπρόσωπος του ΣΕΔΥΠ, ο πρόεδρος της κοινότητας της Κάτω Αχαΐας.