(ΦΩΤΟ)-ΑΧΑΪΑ: Πρόωρο καλοκαίρι για πολλούς, λόγω κορονοϊού – Βουτιές στη θάλασσα και τσάρκες σε παραλίες – Απαγόρευση από την Κυβέρνηση

Μπορεί η κυβέρνηση να εξήγγειλε μέτρα για την καταπολέμηση της εξάπλωσης του κορονοϊού, βάζοντας τη χώρα σε μια… άτυπη καραντίνα, ωστόσο οι Έλληνες δύσκολα μπαίνουν «σε καλούπι», όπως έγινε  και στην Αχαΐα.

Για παράδειγμα, ενδεικτικές είναι οι εικόνες από Αίγιο, Ακράτα, Ελαιώνα, Πούντα  κ.ά , που  θύμιζαν… τουλάχιστον Μάιο. Παρέες ατόμων απολάμβαναν τον ήλιο στην παραλία, σε όλο το μήκος της.

Ενδεικτική είναι  η ανακοίνωση  του Κοινοτάρχη της Συλίβαινας  Ακράτας:

ΑΓΑΠΗΤΟΊ ΣΥΜΠΟΛΊΤΕΣ. ΔΙΑΠΊΣΤΩΣΑ ΌΤΙ Η ΠΑΡΑΛΊΑ ΤΗΣ ΚΟΙΝΌΤΗΤΑΣ ΜΑΣ, ΈΧΕΙ ΓΕΜΊΣΕΙ ΑΠΌ ΚΌΣΜΟ ΠΟΥ ΈΦΥΓΑΝ ΑΠΟ ΤΑ ΑΣΤΙΚΆ ΚΈΝΤΡΑ ΚΑΙ ΉΡΘΑΝ ΣΤΑ ΕΞΟΧΙΚΆ ΤΟΥΣ. ΝΑ ΥΠΕΝΘΥΜΊΣΩ ΌΤΙ ΟΙ ΟΔΗΓΊΕΣ ΤΗΣ ΠΟΛΙΤΕΊΑΣ ΜΙΛΟΎΝ ΓΙΑ ΠΑΡΑΜΟΝΉ ΜΑΣ ΣΤΟ ΣΠΊΤΙ. ΒΟΗΘΕΊΣΤΕ ΣΑΣ ΠΑΡΑΚΑΛΏ ΝΑ ΚΕΡΔΊΣΟΥΜΕ ΤΗΝ ΜΆΧΗ ΜΕ ΤΟΝ ΦΟΝΙΚΌ ΙΟ COVID – 19, ΚΑΙ ΝΑ ΒΓΟΎΜΕ ΌΣΟ ΕΙΝΑΙ ΔΥΝΑΤΌΝ ΠΙΟ ΑΛΏΒΗΤΟΙ ΑΠΟ ΑΥΤΌΝ ΤΟΝ ΠΌΛΕΜΟ. ΜΈΝΟΥΜΕ ΛΟΙΠΌΝ ΣΤΟ ΣΠΊΤΙ , ΚΙ ΌΤΑΝ ΒΓΑΊΝΟΥΜΕ ΑΠΌ ΑΝΆΓΚΗ, ΔΕΝ ΣΥΝΩΣΤΙΖΌΜΑΣΤΕ . ΆΛΛΩΣΤΕ ΈΧΟΥΜΕ ΚΑΙΡΌ ΓΙΑ ΔΙΑΚΟΠΈΣ…… Η ΩΡΑΊΑ ΠΑΡΑΛΊΑ ΜΑΣ ΘΑ ΕΊΝΑΙ ΕΔΏ. ΓΙΑ ΤΗΝ ΏΡΑ ΠΡΟΣΈΧΟΥΜΕ ΓΙΑ ΝΑ ΈΧΟΥΜΕ…

ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ ΠΟΛΎ

Ο ΠΡΌΕΔΡΟΣ ΤΗΣ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑΣ

ΠΑΝΑΓΙΏΤΗΣ ΚΩΝ. ΚΡΙΚΕΤΟΣ

 

Εξάλλου, εντολή για κλείσιμο όλων των οργανωμένων παραλιών και των χιονοδρομικών κέντρων έδωσε ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης, όπως γνωστοποίησε με ανάρτησή του στο Twitter.
Ο πρωθυπουργός αναφέρει ότι «η κατάσταση είναι σοβαρή και απαιτεί υπευθυνότητα από όλους. Αποφεύγουμε τους δημόσιους χώρους με πολύ κόσμο. Ας σταθούμε όλοι στο ύψος των περιστάσεων».
Η εντολή δόθηκε, μετά την σημερινή εξόρμηση πολλών πολιτών, στις παραλίες, λόγω των καλών καιρικών συνθηκών.