Απαράδεκτες πρακτικές και ανύπαρκτοι σχεδιασμοί, αν και δεν είμαστε Νοσοκομείο υποδοχής

Σε ανακοίνωση του , το Σωματείο Εργαζομένων του Γενικού Νοσοκομείου Πατρών ” Άγιος Ανδρέας” “Ο ΙΠΠΟΚΡΑΤΗΣ” , αναφέρει:

Με τον Διοικητή και τον Αν. Διοικητή του Νοσοκομείου μας, ΣΥΝΑΝΤΗΘΗΚΑΝ χθες το μεσημέρι, ο Πρόεδρος και ο Αντιπρόεδρος του Σωματείου μας, Πετρόπουλος Κώστας και Γιαννόπουλος Σπύρος.

Τα ζητήματα που κυριάρχησαν σ΄ αυτήν την έκτακτη συνάντηση, ήταν:

– Η μεταφορά των χειρουργικών κλινικών και της Πνευμονολογικής, η ΑΠΑΡΑΔΕΚΤΗ και ΕΞΟΥΘΕΝΩΤΙΚΗ για τούς Συναδέλφους μας μεταφορά αυτών, εν μέσω εφημερίας. Μια ξαφνική και χωρίς καμία ενημέρωση μεταφορά, που διέλυσε την χωροταξική δομή του Νοσοκομείου και γενικά την λειτουργία του. Διαμαρτυρηθήκαμε εντονότατα για την μη ενημέρωσή μας γι΄ αυτήν την μεταστέγαση, για την οποία μας είπαν ότι ενημερώθηκαν εγκαίρως ΟΛΟΙ ΟΙ ΔΙΕΥΘΥΝΤΕΣ των ΚΛΙΝΙΚΩΝ, χωρίς να φέρουν καμία αντίρρηση.

– Η ενημέρωσή μας για τον ρόλο και την λειτουργία του Νοσοκομείου, με βάσει τα νέα δεδομένα, που προέκυψαν ξαφνικά μέσα απ΄ αυτές τις απαράδεκτες πρακτικές, τους ανύπαρκτούς σχεδιασμούς, αν και δεν είμαστε Νοσοκομείο υποδοχής.

– και ιδιαιτέρως τα μέτρα προστασίας των Συναδέλφων μας, τα ανύπαρκτα και απαραίτητα μέσα προφύλαξης των Συναδέλφων μας, όλων των Εργαζόμενων του Γ.Ν ΠΑΤΡΩΝ που καλούνται να προσφέρουν τις υπηρεσίες τους, με βάσει τα νέα δεδομένα, όπου θα κληθούμε να Νοσηλεύσουμε, όχι μόνον πιθανά κρούσματα κορονοϊού, αλλά και κρούσματα.

Διαμαρτυρηθήκαμε εντονότατα για την ανάθεση καθηκόντων σε Συναδέλφους μας, στην διαλογή και στο τμήμα με τα ύποπτα προς το παρόν περιστατικά χωρίς τα αναγκαία και απαραίτητα μέτρα και μέσα, καταστάσεις απαράδεκτες που θέτουν σε κίνδυνο όλο το Προσωπικό και όχι μόνον, οι οποίες εάν και εφ΄ όσον συνεχιστούν, θα αναγκαστούμε να προχωρήσουμε ΑΜΕΣΑ σε συγκέντρωση διαμαρτυρίας ΟΛΩΝ ΜΑΣ στην είσοδο του Νοσοκομείου, για να ευαισθητοποιηθούν οι αρμόδιοι και να προφυλαχθούν οι Συνάδελφοί μας και οι οικογένειές τους και όχι μόνον.