(ΦΩΤΟ)-ΑΧΑΪΑ: Απαγορευτικά μέτρα, για τον κορονοϊό, στην Πλαζ της Πάτρας – Έκλεισε το Δημοτικό Πάρκο Αιγίου

 

ΝΕΟΤΕΡΑ

Από τον Κοινωνικό Οργανισμό του Δήμου Πατρέων (ΚΟΔΗΠ), ανακοινώνεται, ότι στο πλαίσιο των μέτρων προφύλαξης από τον κορωνοϊό, κλείνει ο χώρος των κατασκηνώσεων του Δήμου στην πρώην πλαζ της Αγυιάς για επισκέπτες, καθώς και το Πάρκο Εκπαιδευτικών Δράσεων του Δήμου Πατρέων, το οποίο αναστέλλει τα εκπαιδευτικά του προγράμματα, για όλο το διάστημα κατά το οποίο θα ισχύουν τα μέτρα κατά της εξάπλωσης του κορωνοϊού.

Το μέτρο είναι επιβεβλημένο, διότι με τον συγχρωτισμό, ακόμα και σε ανοιχτούς χώρους, μεγαλώνει ο κίνδυνος μετάδοσης του ιού, όπως προειδοποιούν οι αρμόδιοι επιστημονικοί φορείς.

ΝΩΡΙΤΕΡΑ

Ο χώρος της Πλαζ στην Πάτρα θα “σφραγιστεί” προληπτικά, με απόφαση του δημάρχου Κώστα Πελετίδη, η οποία αναμένεται να εφαρμοστεί από σήμερα Παρασκευή, λόγω του συνωστισμού που επικράτησε τις τελευταίες μέρες με μικρούς και μεγάλους να κάνουν βόλτες , παρά τις συστάσεις των επιστημόνων για περιορισμό των μετακινήσεων και παραμονή στο σπίτι. Αναμένονται επίσημες ανακοινώσεις, ή και να “κλείσουν” προληπτικά για λίγο διάστημα και άλλοι χώροι, μεταξύ των οποίων και το Νότιο Πάρκο στην Ακτή Δυμαίων, όπου αυτές τις ημέρες παρατηρήθηκε επίσης συνωστισμός.

Είναι ο δεύτερος δημόσιος χώρος που “κλείνει” προληπτικά,  μετά την απόφαση του δημάρχου Αιγιαλείας, να “κλείσει” το Δημοτικό Πάρκο στο Άγιο.

Η ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ

Από το γραφείο του Δημάρχου Αιγιαλείας κ. Δημήτρη Καλογερόπουλου ανακοινώνεται πως το Δημοτικό Πάρκο Υψηλών Αλωνίων Αιγίου -και συνεπώς και η παιδική χαρά- θα παραμείνουν κλειστά μέχρι νεωτέρας, ως μέτρο πρόληψης κατά της εξάπλωσης του κορωνοϊού σε μικρούς και μεγάλους.

Υπενθυμίζεται ότι μία από τις οδηγίες των επιστημόνων είναι η αποφυγή συναθροίσεων και στενών επαφών των πολιτών