ΠΑΤΡΑ: Αδειάζουν ράφια Super Market για απολυμάνσεις – Αυξάνονται οι καταναλωτές που ζητούν…να τους τα πάνε σπίτι!

Ο κορονοϊός, όπως ήταν αναμενόμενο, άρχισε να επηρεάζει και τη λειτουργία της αγοράς στην Πάτρα. Στα σούπερ μάρκετ παρατηρείται αυξημένη ζήτηση για ορισμένα προϊόντα, όμως δεν έχουμε φτάσει ακόμα σε σημείο να υπάρχουν σοβαρές ελλείψεις.
Η αντίδραση του καταναλωτικού κοινού στα αυξημένα περιστατικά κορονοϊού, ήταν μέχρι χθες μετρημένη, χωρίς εξάρσεις πανικού.
Αυξημένη ζήτηση παρατηρείται σε συγκεκριμένα είδη διατροφής, όπως σε ζυμαρικά, όσπρια και γάλα κονσέρβας που μπορούν να διατηρηθούν για μεγάλο χρονικό διάστημα στα ράφια ενός νοικοκυριού, αλλά και σε καθημερινά φρέσκα είδη διατροφής.
Μεγαλύτερη είναι η ζήτηση σε είδη απολύμανσης και καθαριότητας, όπως χλωρίνη, οινόπνευμα, χαρτικά (χαρτί υγείας, χαρτοπετσέτες) και μαντιλάκια ατομικής υγιεινής. Σε αυτά τα είδη,στην αγορά της Πάτρας, διαπιστώθηκε σε ότι παρατηρούνται ήδη, άδεια ράφια σε αρκετά καταστήματα.
Επίσης σε πολλές  επιχειρήσεις έχουν αυξήσει τις τελευταίες ημέρες και τις τηλεφωνικές παραγγελίες και τις κατ΄οίκον παραδόσεις προϊόντων, κυρίως από ηλικιωμένα άτομα που βρίσκονται στις πιο ευαίσθητες κατηγορίες του πληθυσμού.