(BINTEO-ΦΩΤΟ)-ΠΑΤΡΩΝ-ΠΥΡΓΟΥ: «Ράπισμα» των κυβερνητικών χειρισμών για τον δρόμο – Μεγάλη συμμετοχή στον αποκλεισμό – Επίθεση φουλ από Πελετίδη – Συγκίνησε η χαροκαμένη μάνα

Το κλείσιμο της Νέας Εθνικής οδού Πύργου – Πατρών, πραγματοποιείται από τις 12 το μεσημέρι στο Βουπράσιο στα όρια Αχαΐας – Ηλείας ως ηχηρή κίνηση για να μπει τέλος στον βαρύ φόρο αίματος που πληρώνει η περιοχή στον δρόμο – καρμανιόλα.
Δεκάδες φορείς από Αχαΐα και Ηλεία, βρίσκονται στο σημείο της συγκέντρωσης, προκειμένου να στείλουν ηχηρό μήνυμα στην κυβέρνηση.
Αιρετοί, φορείς, σύλλογοι και απλοί πολίτες, εκδηλώνουν δημοσίως την στήριξή τους, στη σημερινή κινητοποίηση, δηλώνοντας «παρών».
Η κινητοποίηση συνδιοργανώνεται από τους δήμους Πύργου, Πατρέων, Ανδραβίδας – Κυλλήνης, Καλαμάτας και Πηνειού, που διεκδικούν συνέχιση των εργασιών στον δρόμο Πάτρα – Πύργος – Ολυμπία – Τσακώνα χωρίς διόδια.
Παράλληλα, στην Ηλεία πραγματοποιείται απεργία, την οποία καλύπτει η ΑΔΕΔΥ και η ΠΟΕ ΟΤΑ, ενώ συμμετέχουν πλήθος φορέων.
Ο Δήμαρχος Πατρέων, Κώστας Πελετίδης, αντιδήμαρχοι, δημοτικοί και τοπικοί σύμβουλοι συμμετέχουν στη σημερινή κινητοποίηση διαμαρτυρίας, όπως και πλήθος άλλων φορέων.

 

Ο Δήμαρχος Πατρέων, στην ομιλία του είπε:

«Βρισκόμαστε σήμερα εδώ, για να δηλώσουμε ότι δεν πάει άλλο. Για τα συμφέροντα κάποιων δεν μπορούμε να θρηνούμε καθημερινά την απώλεια των αγαπημένων μας στην καρμανιόλα της Πατρών – Πύργου.

Ο Δήμος Πατρέων διαχρονικά διεκδικεί από όλες τις κυβερνήσεις, την κατασκευή ενός σύγχρονου αυτοκινητόδρομου Πάτρα – Πύργος – Τσακώνα. Αυτό το έργο θα μπορούσε μέχρι σήμερα να είχε κατασκευαστεί και να το χρησιμοποιούμε με ασφάλεια χωρίς να χάνονται στην άσφαλτο ανθρώπινες ζωές. Σε μια δεκαετία, χάσαμε 130 συνανθρώπους μας, με τελευταίο τραγικό περιστατικό το χαμό των 2 νέων την Κυριακή.

Ο συγκεκριμένος αυτοκινητόδρομος, έπρεπε να είχε γίνει χθες και να είχε αποδοθεί για χρήση, χωρίς διόδια. Το ότι δεν έχει γίνει, οφείλεται στο γεγονός ότι δεν αποτελεί προτεραιότητα για το μεγάλο κεφάλαιο και την Ε.Ε. Έγινε το τμήμα της Ολυμπίας Οδού μέχρι την Πάτρα, με καθυστερήσεις, με «πανωπροίκια», πανάκριβα διόδια, γιατί αυτό τους συνέφερε.

Με τον αγώνα μας, θέλουμε να ξεπεράσουμε τα εμπόδια που μπαίνουν από τους κυβερνώντες, που άγονται και φέρονται από τον ανταγωνισμό των μεγαλοεργολάβων, για το ποιος θα κερδίσει από την κατασκευή και τη λειτουργία του. Αλλά και απέναντι στην ΕΕ που βάζει τις ζωές που χάνονται στη «ζυγαριά» της λογικής του κόστους – οφέλους, με αποτέλεσμα να καθυστερούν το έργο επί δεκαετίες. Αυτά πρέπει να τα ανατρέψουμε και αυτό δεν μπορεί να γίνει με λόγια. Πρέπει να τους ασκήσουμε τέτοια πίεση, που να υποχρεωθούν να αποδεχθούν τα δίκαια αιτήματά μας.

Αυτός ο αγώνας θα έχει συνέχεια. Δεν τελειώνουμε σήμερα. Θα τελειώσουμε όταν ο δρόμος θα είναι πραγματικότητα. Δεν θα τους αφήσουμε σε «χλωρό κλαρί».

Στον αγώνα αυτόν δεν περισσεύει κανείς. Συμφωνούμε όλοι ότι έπρεπε να είχε κατασκευαστεί χθες. Η θέση του Δημοτικού Συμβουλίου της Πάτρας για Νότια χάραξη για λόγους λειτουργικούς, περιβαλλοντικούς, είναι σωστή και δίκαιη και δεν δημιουργεί εμπόδια στην άμεση έναρξη και ολοκλήρωση των εργασιών.

Όχι άλλο αίμα στην εθνική καρμανιόλα για τα συμφέροντα και τους ανταγωνισμούς των μεγαλοεργολάβων.

Τέρμα στα λόγια, τις υποσχέσεις, στα «μαϊμού» εγκαίνια.

Τώρα αγώνας και πολύμορφες κινητοποιήσεις, που πρέπει να κλιμακωθούν το αμέσως επόμενο διάστημα.

Η δυναμική παρέμβαση του λαού μπορεί να επιβάλλει λύσεις προς το συμφέρον του.

Να υποχρεώσει την κυβέρνηση για την άμεση έναρξη των εργασιών κατασκευής του αυτοκινητόδρομου Πάτρα – Πύργος – Αρχαία Ολυμπία – Τσακώνα, χωρίς διόδια, δημόσιο έργο».

 

Παρόντες στην συγκέντρωση ήταν ο Πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου του Δήμου Πατρέων, Π. Μελάς, Αντιδήμαρχοι, Δημοτικοί και Τοπικοί Σύμβουλοι, οι επικεφαλής των δημοτικών παρατάξεων «Ώρα Πατρών» Γ. Ρώρος και «Ανυπότακτη Πολιτεία» Χρ. Πατούχας. Πρόεδροι Δημοτικών Επιχειρήσεων και Οργανισμών.

Οργή και θρήνος από τη μάνα του Γιάννη Βαλογιάννη

 

 

advertisement