Αυτοί είναι οι σταρ που πήγαν στα Οσκαρ με τη …μαμά τους

Οι σταρς ακολουθώντας μια τάση που γίνεται όλο και πιο δημοφιλής κάνουν την εμφάνισή τους στο κόκκινο χαλί οικογενειακώς. Μαμάδες και παιδιά πρωταγωνίστησαν στο κόκκινο χαλί δίπλα στους σταρς-παιδιά τους.

Ο Κιάνου Ριβς και η ενδυματολόγος μητέρα του

Τα βλέμματα όλων έκλεψε ο Κιάνου Ριβς που συνοδευόταν αυτή τη φορά όχι από τη σύντροφό του, εικονογράφο Αλεξάνδρα Γκραντ, αλλά από τη μητέρα του Πατρίσια Τέιλορ. Η πολύ κομψά ντυμένη με λευκό κοστούμι μητέρα του Κιάνου που όλων τα βλέματα έπεσαν στα ασημένια μαλλιά της είναι ενδυματολόγος και έχει δουλέψει για πολλά χρόνια στη Βηρυτό. Η 76χρονη ενδυματολόγος με καταγωγή από τη μεγάλη Βρετανία γέννησε τον Κιάνου στη Βηρυτό, όταν δούλευε στην βιομηχανία του θεάματος.  Ο Κιάνου Ριβς έχει ζήσει μια πολύ δύσκολη ζωή και η σχέση με την οικογένεια κάθε άλλο παρά ρόδινη ήταν.

Βαριά δυσλεξικός, προερχόμενος από μια δυσλειτουργική οικογένεια (η μητέρα του έκανε πέντε γάμους και ο πατέρας του μπήκε φυλακή για διακίνηση ηρωίνης), είχε σύνδρομο διάσπασης προσοχής, υπήρξε εξαιρετικά δυσλειτουργικός και δυσπροσάρμοστος και ο ίδιος ως έφηβος. Δεν μπορούσε να σταθεί σε κανένα σχολείο, ήταν θυμωμένος και αντιδραστικός. Και, όπως συμβαίνει συχνά σε τέτοιες περιπτώσεις, βρήκε καταφύγιο στην σχεδόν εμμονική ενασχόλησή του με κάποιες δραστηριότητες: Χόκεϊ επί πάγου και υποκριτική εν προκειμένω. Και εκεί διέπρεψε.

 

Η Σαρλίζ Θερόν και η μητέρα που της έσωσε τη ζωή

Και αυτή τη φορά η Σαρλίζ Θερόν συνοδευόταν από τη μητέρα της. Περπάτησε στο κόκκινο χαλί με την Gerda Jacoba Aletta Maritz, η οποία δεν παρέλειψε να πει στις κάμερες πόσο πολύ την εντυπωσιάζει κάθε μεταμόρφωση της κόρης της στις ταινίες που πρωταγωνιστεί. “Πάντα με εκπλήσσει η Σαρλίζ, είναι το φως μου” είπε, ενώ η Σαρλίζ, συγκινημένη από το δημόσιο θαυμασμό της μητέρας της, είπε στην κάμερα «όλα όσα ήθελα τα κέρδισα απόψε, μπορούμε να πάμε σπίτι».

Η βραβευμένη με Όσκαρ Νοτιοαφρικανή ηθοποιός Σαρλίζ Θερόν, σε συνέντευξη στο ειδησεογραφικό δίκτυο ΝRP, έχει ξεδιπλώσει την τραγωδία που βίωσε ως έφηβη έχει μιλήσει για τη στιγμή που η μητέρα της, σε αυτοάμυνα, πυροβόλησε και σκότωσε τον πατέρα της, τονίζοντας ότι είναι κάτι για το οποίο δεν ντρέπεται. Η ηθοποιός ήταν μόλις 15 ετών όταν ο αλκοολικός πατέρας της πυροβόλησε την πόρτα του δωματίου όπου είχε κρυφτεί μαζί με τη μητέρα της. «Καμία από τις σφαίρες του δεν μας τραυμάτισε, κάτι που ήταν πραγματικό θαύμα. Όμως η μητέρα μου, ευρισκόμενη σε αυτοάμυνα, εξουδετέρωσε την απειλή. Οσο περισσότερο μιλάμε γι’ αυτά τα πράγματα, τόσο περισσότερο καταλαβαίνουμε ότι δεν είμαστε μόνοι», είπε.

Η Θερόν μεγάλωσε με τη μητέρα της, Γκέρντα, και τον πατέρα της, Τσαρλς, σε ένα αγρόκτημα στα περίχωρα του Γιοχάνεσμπουργκ της Νότιας Αφρικής. Οπως παραδέχεται σήμερα, ο πατέρας της ήταν ένας «βαριά άρρωστος» άνθρωπος και η συμβίωση με έναν αλκοολικό υπήρξε «μια απελπιστική κατάσταση». Η Σαρλίζ λέει ότι η βία που βίωσε μέσα στην οικογένειά της είναι κάτι το οποίο μοιράζεται με πολύ κόσμο. «Δεν ντρέπομαι να μιλάω γι’ αυτό, γιατί όσο περισσότερο συζητάμε τέτοια πράγματα, τόσο λιγότερο μόνοι νιώθουμε. Για εμένα αυτή η ιστορία δείχνει τι σημαίνει να μεγαλώνεις με εξαρτημένα άτομα και τι προκαλούν οι εθισμοί».

 

Η Λόρα Ντερν και η μητέρα της

Παιδί της αριστοκρατίας του Χόλιγουντ, η Λόρα Ντερν κόρη του ηθοποιού Μπρους Ντερν και της επίσης ηθοποιού Νταϊαν Λαντ με την οποία έφτασε στα Όσκαρ όχι μόνο με την μητέρα της, αλλά και τα παιδιά της, το  γιο της Ellery Harper, ηλικίας 18 ετών, και την 15χρονη κόρη της Jaya Harper.

Ήταν μια ξεχωριστή βραδιά για τη Λόρα Ντερν, η οποία μετά τη Χρυσή Σφαίρα, το SAG και το BAFTA, έκανε ένα σερί κερδίζοντας και το Όσκαρ β’ γυναικείου ρόλου για την ερμηνεία της στην «Ιστορία Γάμου» στην οποία πρωταγωνιστούν ο Άνταμ Ντράιβερ και η Σκάρλετ Γιόχανσον επίσης υποψήφιοι για Όσκαρ. Στην ομιλία της μίλησε με πολύ συγκινητικά λόγια για εκείνην, εκφράζοντάς της την ευγνωμοσύνη και την αγάπη της.

O Χοακίν Φίνιξ  με τη μητέρα και τα αδέρφια του στα Οσκαρ 2020

Όλη οικογένεια Φίνιξ ήταν μαζί του στο πάρτι μετά την απονομή των Όσκαρ. Η μητέρα του ηθοποιού, ακτιβίστρια η οποία μεγάλωσε τα παιδιά της αρχικά μέσα σε μια αίρεση, ήταν φυσικά στο πλευρό του γιού της που σάρωσε με τον Τζόκερ όλα τα βραβεία ερμηνείας.

 

Η μητέρα του Αρλίν έδωσε παράξενα ονόματα στα παιδιά της που έχουν σχέση με τη φύση, όπως  Rain Phoenix, Summer Phoenix, ενώ ο χαμένος πρόωρα από ναρκωτικά αδερφός του λεγόταν Ρίβερ. «Ημουν ένας εγωιστής, ένα κάθαρμα… αλλά μου δόθηκε μια δεύτερη ευκαιρία», είπε μεταξύ άλλων ο Χοακίν Φίνιξ στην ομιλία αποδοχής του βραβείου του, επισημαίνοντας τη σημασία του να δίνουμε δεύτερη ευκαιρία στους ανθρώπους, ενώ δεν παρέβλεψε να θυμηθεί και να απαγγείλει μερικούς στίχους , του αδελφού του, Ρίβερ Φίνιξ.

 

Φωτογραφία: Reuters