ΠΑΤΡΑ: Ολοκληρώθηκε το 12ο Πανελλήνιο Ιατρικό Συνέδριο Ενδοκρινολογίας «ΕΝΔΟΡΑΜΑ ’19»

Με μεγάλη επιτυχία ολοκληρώθηκε το 12ο Πανελλήνιο Ιατρικό Συνέδριο Ενδοκρινολογίας «ΕΝΔΟΡΑΜΑ ’19» που διοργανώθηκε την Παρασκευή 24 και το Σάββατο 25 Ιανουαρίου στο Συνεδριακό και Πολιτιστικό Κέντρο του Πανεπιστημίου Πατρών.
Στις 11 συνεδρίες για διαφορετικούς τομείς της ενδοκρινολογίας παρουσιάστηκαν οι κορυφαίες μελέτες της χρονιάς που πέρασε από εκλεκτούς επιστήμονες και στη συνέχεια τέθηκαν ερωτήματα προς συζήτηση από περισσότερους από 400 συνέδρους.
Γιατροί από όλη τη χώρα βρέθηκαν στην Πάτρα το διήμερο της διοργάνωσης και απέδειξαν πως το «ΕΝΔΟΡΑΜΑ ’19» αποτελεί ένα θεσμό μεταφοράς γνώσης και δημιουργικής συζήτησης επιστημονικών μελετών που δίνει τη δυνατότητα σε ενδοκρινολόγους, γυναικολόγους, παθολόγους, διατροφολόγους και ιατρούς άλλων ειδικοτήτων να διευρύνουν το γνωστικό τους πεδίο.
Τη λήξη των εργασιών του 12ου Πανελληνίου Ιατρικού Συνεδρίου Ενδοκρινολογίας σήμανε από το βήμα ο καθηγητής ενδοκρινολογίας και μέλος της Οργανωτικής Επιτροπής Κώστας Μάρκου, και με την ευκαιρία ανανέωσε το ραντεβού με τους συναδέλφους του για την επόμενη χρονιά και το «ΕΝΔΟΡΑΜΑ ’20».
Το επόμενο διάστημα, τα papers που παρουσιάστηκαν κατά το διήμερο συνέδριο θα αναρτηθούν στην ιστοσελίδα endorama.gr. Εκεί θα υπάρχει και φωτογραφικό υλικό από τις διήμερες εργασίες του συνεδρίου.

Το βράδυ της Παρασκευής, η πρώτη ημέρα του Πανελληνίου Συνεδρίου Ενδοκρινολογίας έκλεισε με ένα οπτικοακουστικό θέαμα νοσταλγίας. Το «Πολιτιστικό Ενδόραμα» φέτος έφερε στους συνέδρους μνήμες από ιστορικούς σταθμούς του τρένου της Πελοποννήσου, επιτυγχάνοντας με αυτόν τον τρόπο ευθεία σύνδεση του «Ενδοράματος» με θέματα επικαιρότητας της περιοχής.
Η αρχαιολόγος – ιστορικός Ανδρονίκη Χρυσάφη επιμελήθηκε το πρόγραμμα και ο Σωτήρης Πέτρου, μέσα από τον φωτογραφικό του φακό, οπτικοποίησε το όραμα του Χαρίλαου Τρικούπη για τη δημιουργία ενός μητροπολιτικού σιδηροδρομικού δικτύου που θα ένωνε τις μεγάλες πόλεις με τα λιμάνια και την ορεινή ενδοχώρα και θα έβαζε την Ελλάδα στη βιομηχανική εποχή.
Η Ανδρονίκη Χρυσάφη με τον Πάρη Ρεζέ στην παρουσίαση και τον Σωτήρη Πέτρου στην αφήγηση «ταξίδεψαν» στον χρόνο τους συνέδρους και εξιστόρησαν την πορεία των έργων και παράλληλα η Ελενα Κοσμά με τη μελωδική φωνή και το πιάνο της έντυσε μουσικά την εκδήλωση με παλιά ελληνικά τραγούδια σχετικά με το τρένο.
Μετά το τέλος της εκδήλωσης, ακολούθησε δεξίωση σε αίθουσα του Συνεδριακού και Πολιτιστικού Κέντρου του Πανεπιστημίου Πατρών, όπου φιλοξενήθηκε η έκθεση φωτογραφίας με τους σιδηροδρομικούς σταθμούς της Πελοποννήσου.