ΠΑΤΡΑ: Οι Ευρωβουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ διεκδικούν μέτρα κατά των μονοπωλίων στην πληροφόρηση – Εκδήλωση της Αριστεράς

Ως υποστηρικτές σε μια προσπάθεια να σταματήσει η ενημέρωση να αποκτά γηπεδικά χαρακτηριστικά, ως αναμέτρηση μεταξύ οπαδών διαφόρων συμφερόντων, όπου επικρατούν κατά κράτος ψευδείς και κατασκευασμένες ειδήσεις αλλά και το μοντάζ, προσπαθούν να αναδείξουν, στην Ευρωπαϊκή διάσταση του προβλήματος, οι Ευρωβουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ, διεκδικούν μέτρα κατά των μονοπωλίων στην πληροφόρηση.
Στα πλαίσια αυτά, ο ευρωβουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ και μέλος της ευρωομάδας της Αριστεράς (GUE-NGL) Κώστας Αρβανίτης μίλησε σε εκδήλωση την οποία επιμελήθηκε ο ρ/σ ‘Πάτρα Στο Κόκκινο, 107,7’ χαρακτηρίζοντας μάλιστα τον περιφερειακό Τύπο «οξυγόνο της ενημέρωσης» με βάση τα χαρακτηριστικά του ανταγωνισμού στον εγχώριο μιντιακό χώρο.
«Μέσα ενημέρωσης και διανομή Τύπου συγκεντρώνονται στα χέρια των λίγων και καθοδηγούνται στενά από ιδιωτικά συμφέροντα, περιβαλλόμαστε από πλήθος fake news και λογοκριμένων ειδήσεων, την ίδια στιγμή που σημαντικές και επίκαιρες εξελίξεις αποσιωπώνται και μένουν αόρατες» ανέφερε χρησιμοποιώντας ως παράδειγμα ‘αόρατης Ενημέρωσης’ την κατάσταση με τα χαμηλά εισοδηματικά στρώματα και το μεταναστευτικό.
«Την εικονική πραγματικότητα των κυρίαρχων μέσων καθορίζουν όλο και πιο συχνά ειδήσεις που δεν περνούν καν το κατώφλι του αρχισυντάκτη.
Η αντικειμενικότητα και η πολυφωνία εκλείπουν, κάτι που περιστέλλει την ενημέρωση και αποτελεί κίνδυνο για τη Δημοκρατία» τόνισε ο ευρωβουλευτής στο κατάμεστο θέατρο Επίκεντρο+, επισημαίνοντας ότι ήρθε ή ώρα για ένα «δίκτυο διακίνησης αντικειμενικών ειδήσεων και όχι καθοδηγούμενης παραπληροφόρησης, ώστε ο κόσμος να ενημερώνεται για την πραγματική κατάσταση που επικρατεί σε εθνικό αλλά και παγκόσμιο επίπεδο».
«Αν δεν υπήρχαν τα περιφερειακή δίκτυα, η κατάσταση θα ήταν μαύρη και άραχλη, οι εκδότες και τα κανάλια της Περιφέρειας σώζουν την τιμή της δημοσιογραφίας» εκτίμησε ακόμη, επισημαίνοντας ότι «η Ευρωπαϊκή Ενωση πρέπει να αντιμετωπίσει τα μονοπώλια που διαμορφώνονται σε πανευρωπαϊκό επίπεδο στην Ενημέρωση.
Μίλησαν ακόμη η Σία Αναγνωστοπούλου, βουλευτής ΣΥΡΙΖΑ Αχαΐας και ο δημοσιογράφος Δημήτρης Αλεξόπουλος ενώ έγιναν και πολλές παρεμβάσεις, σε έντονο μάλιστα ύφος, για την κατάσταση στα Μέσα από το κοινό.