ΠΑΤΡΑ: Ανοιχτά και με εκπτώσεις τα καταστήματα – Απεργούν οι εμποροϋπάλληλοι – Έμποροι: Μην δώσετε ούτε ένα ευρώ για ψώνια!

Ανοικτά σήμερα τα καταστήματα της Πάτρας και τόσο οι έμποροι , όσο και οι εμποροϋπάλληλοι που απεργούν, καλούν τους καταναλωτές να μην βγούν σήμερα να ψωνίσουν στην αγορά!

Σε ανακοίνωσή τοιυ προς τα μέλη του ο Εμπορικός και Εισαγωγικός Σύλλογος της Πάτρας προτρέπει τα καταστήματα μέλη του την Κυριακή 19/1/2020 να παραμείνουν ΚΛΕΙΣΤΑ και τους καταναλωτές να μην δώσουν ούτε ένα € στην αγορά

Ειδκότερα, αναφέρει:

“Ο Εμπορικός και Εισαγωγικός Σύλλογος Πατρών αγωνίζεται σταθερά, με στρατηγική, μεθοδικότητα και μαχητικότητα για τη συνταγματική κατοχύρωση της κυριακάτικης αργίας.

Προτρέπει τα καταστήματα μέλη του την Κυριακή 19/1/2020 να παραμείνουν ΚΛΕΙΣΤΑ και τους καταναλωτές να μην δώσουν ούτε ένα € στην αγορά την Κυριακή.

O Εμπορικός & Εισαγωγικός Σύλλογος Πατρών συμπαραστέκεται και στηρίζει την κινητοποίηση που έχει επίσημα εξαγγείλει το Εργατοϋπαλληλικό Κέντρο Πάτρας και ο Σύλλογος εμποροϋπαλλήλων.

Καλεί τους Συναδέλφους – Εμπόρους να διευκολύνουν τους εμποροϋπαλλήλους που θέλουν να συμμετάσχουν ενεργά στις κινητοποιήσεις”

Τα μέλη του Διοικητικού Συμβουλίου του ΕΕΣΠ θα συμμετέχουν στις συγκεντρώσεις που θα πραγματοποιηθούν

Ο ΕΕΣΠ θα αγωνιστεί με τους υπόλοιπους φορείς για την συνταγματική κατοχύρωση της κυριακάτικης αργίας.

 

Απεργία Εμποροϋπαλλήλων

Όπως αναφέρεται στην ανακοίνωση του συλλόγου εμποροϋπαλλήλων της Πάτρας:

«Η Κυριακή 19 Ιανουαρίου 2020 ειναι μια Κυριακή που τα εμπορικά καταστήματα θα ειναι προαιρετικά ανοιχτά όπως ορίζει ο αντεργατικός νόμος 4177/2013 των 8 Κυριακών.

Η κυβέρνηση εκπληρώνοντας την βούληση των πολυεθνικών, των εκπτωτικών χωριών και των Malls, που θέλουν να οδηγήσουν στο κλείσιμο τις μικρομεσαιες επιχειρήσεις, έρχεταικαι διαμορφώνει συνθήκες για την πλήρη απελευθέρωση της λειτουργίας των καταστημάτων τις Κυριακές με φωτογραφικές διατάξεις.

Δίνει έτσι το δικαίωμα με νόμο που πέρασε απο τη βουλή νύχτα τον Δεκέμβριο χωρίς καμία διαβούλευση, στους εργοδότες του επιχειρηματικού Πάρκου Δήμου Σπάτων να ανακοινώνουν λειτουργία όλων των Κυριακών, με αστεία επιχειρήματα  όπως να γνωρίσουν καλύτερα τα ζώα!!! λόγω του Αττικού ζωολογικού Πάρκου που ειναι κοντά.

Επίσης το JUMBO ανακοίνωσε, παράνομα, την απόφαση να λειτουργούν όλες τις κυριακές τα καταστήματα σε Πρέβεζα και Κατερίνη.

Όλα αυτά έχουν ως στόχο την καταστρατήγηση κάθε εργασιακού δικαιώματος για τους εμπορουπαλλήλους καθώς και το δικαίωμα για ανάπαυση.

Η εμπειρία των προηγούμενων χρόνων έχει δείξει  οτι οι καταναλωτές έχουν ανάγκη απο χρήματα και όχι απο επιπλέον χρόνο.

ΚΑΤΑΓΓΈΛΛΟΥΜΕ τη στρατηγική της κυβέρνησης να ικανοποίησει τα αιτηματα των πολυεθνικών και δεν θα σταματήσουμε να αγωνιζόμαστε για την ολική επαναφορά της Κυριακάτικης αργίας στο εμπόριο.

Ο Σύλλογος εμπορουπαλλήλων Πάτρας συμμετέχει στην 24ωρη απεργία που προκήρυξε το Εργατικό Κέντρο Πάτρας αυτή την Κυριακή 19.1.2020.»