ΠΑΤΡΑ: Εξόδιος ακολουθία, σήμερα, για τον Πολιτικό Μηχανικό Γρηγόρη Γιαννακόπουλο – Έπεσε νεκρός στο λιμάνι

 

Από το Β’ Λιμενικό Τμήμα του Κεντρικού Λιμεναρχείου Πάτρας, βραδινές ώρες χθες, εντοπίστηκε άνδρας χωρίς τις αισθήσεις του στο οδόστρωμα εντός του νοτίου λιμένα Πάτρας.
Άμεσα στην εν λόγω περιοχή μετέβησαν στελέχη της οικείας Λιμενικής Αρχής, όπου αρχικά παρείχαν στον ανωτέρω τις πρώτες βοήθειες και στη συνέχεια παρελήφθη από ασθενοφόρο όχημα του ΕΚΑΒ και διεκομίσθη στο νοσοκομείο ”ΑΓΙΟΣ ΑΝΔΡΕΑΣ”, όπου διαπιστώθηκε ο θάνατός του.
Προανάκριση διενεργείται από την οικεία Λιμενική Αρχή, ενώ πρόκειται για 65χρονο Γρηγόρη Γιαννακόπουλο, Πολιτικό Μηχανικό,.

Κηδεύεται σήμερα  Παρασκευή 17 Ιανουαρίου 2020 στις 11.30 το πρωί στον ναό Κοιμήσεως Θεοτόκου Οβρυάς στην πλατεία και η ταφή θα γίνει στην Αμαλιάδα. Ο εκλιπών πέθανε το βράδυ της 15ης Ιανουαρίου 2020, αιφνίδια, ενώ περπατούσε με τη σύζυγό του, στο λιμάνι της Πάτρας, από παθολογικά αίτια.
Ο Γρηγόρης Γιαννακόπουλος γεννήθηκε στην Αθήνα την 25η Σεπτεμβρίου 1955. Εκπλήρωσε τις στρατιωτικές υποχρεώσεις του με την ειδικότητα Σμηνία-Συντηρητή Αεροπορικών Εγκαταστάσεων. Σπούδασε στο Τ.Ε.Ι Αιγάλεω και στη συνέχεια στη Σχολή Πολιτικών Μηχανικών του Πανεπιστημίου Πατρών απ’ όπου πήρε το Δίπλωμα Πολιτικού Μηχανικού το 1982. Με τη σύζυγό του Μαίρη είχαν αποκτήσει δύο κόρες και είχε τη χαρά να γνωρίσει και δύο εγγόνια. Υπήρξε υποδειγματικός οικογενειάρχης και σύζυγος, αγαπητός φίλος και ανεκτίμητος συνεργάτης.
Στα χρόνια της μακράς διαδρομής του υπήρξε μέλος του Τεχνικού Επιμελητηρίου Ελλάδος και του Συλλόγου Πολιτικών Μηχανικών. Επίσης διετέλεσε Πρόεδρος και Σύμβουλος – Μέλος του Συλλόγου Πτυχιούχων Εργοληπτών Δημοσίων Έργων Πατρών.
Η επαγγελματική του πορεία υπήρξε αξιόλογη και πλούσια σε εμπειρίες και επιτεύγματα. Πολύτιμη ήταν η προσφορά του σε όσους συνεργάστηκαν μαζί του όλα αυτά τα χρόνια και υπήρξε πάντοτε άοκνος εργάτης της προόδου και της δημιουργίας. Τα έτη 1978-1994 υπήρξε Εργοδηγός – Εργοταξιάρχης και μηχανικός επί τόπου στα έργα που εκτέλεσε η «ΤΕΧΝΙΚΗ ΙΩΣΗΦ ΓΙΑΝΝΑΚΟΠΟΥΛΟΣ ΚΑΙ ΣΙΑ Ε.Ε.». Τα έτη 1994-2002 Πρόεδρος, βασικός μέτοχος και Μηχανικός επί τόπου των έργων που εκτέλεσε η ανώνυμος εταιρεία «ΟΔΟΠΟΙΗΤΙΚΗ Α.Ε.». Τα έτη 2002 – 2020 Εργοταξιάρχης των έργων που εκτέλεσαν οι ατομικές επιχειρήσεις «ΧΡΙΣΤΟΦΟΡΟΣ ΑΛΕΞΟΠΟΥΛΟΣ», «ΣΠΥΡΙΔΩΝ ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΣ», «ΒΑΣΙΛΙΚΗ ΑΛΕΞΟΠΟΥΛΟΥ» κ.α. και η ανώνυμη εταιρεία «Α.Τ.Ε.Χ.Α.», της οποίας υπήρξε από το 2009 μέλος του Δ.Σ. και βασικό της στέλεχος.
Η συμβολή και η προσφορά του ήταν μεγάλη στα έργα που έγιναν στην περιοχή μας τα τελευταία χρόνια και η κατασκευαστική εμπειρία του συνετέλεσε στο να πραγματοποιηθούν και να δοθούν λύσεις όπου υπήρχαν προβλήματα και κατασκευαστικές ιδιαιτερότητες. Κάποια από τα έργα στα οποία συμμετείχε ήταν ενδεικτικά: «Διαμόρφωση πλατείας Γεωργίου Α’ – Κεντρικό τμήμα πλατείας», «Κατασκευή περιμετρικών οδών Εθνικού Σταδίου (Ρίτσου & Σεφέρη)», «Έργα δικτύου αποχέτευσης (Δ.Ε.Υ.Α.Π.)», «Υπολειπόμενες εργασίες έργου σύνδεσης ευρείας παράκαμψης Πατρών (Ε.Π.Π.) με την πόλη της Πάτρας με κάλυψη του χειμάρρου Διακονιάρη», «Ανάπλαση – διαμόρφωση ανατολικού τμήματος πόλης Ναυπάκτου με σύνδεση των πλατειών Φαρμάκη – Πια – Κεφαλοβρύσου – Τζαβελλαίων – Ησιόδου και Οξύλου», «Συντήρηση – βελτίωση – αποκατάσταση και άρση επικινδυνότητας της Ε.Ο. με αριθ. 9 ¨ Πύργος – Καλό Νερό¨ στα τμήματα αρμοδιότητας Π.Δ.Ε.», «Υπολειπόμενες εργασίες του έργου σύνδεσης ευρείας παράκαμψης Πάτρας (Ε.Π.Π.) με το νέο λιμάνι Πατρών και την Ε.Ο. Πατρών – Πύργου με την κατασκευή παραγλαύκιων αρτηριών και των λοιπών εργασιών της Ε.Π.Π.»
Η πορεία του ήταν ευθεία, αθόρυβη, χωρίς ελιγμούς. Μία πορεία που διακόπηκε αναπάντεχα και μας στέρησε τον αγαπητό μας φίλο και συνεργάτη.

Παλιοί του συνεργάτες μιλούν για έναν χαρισματικό άνθρωπο, πολυπράγμων, με αξιοθαύμαστη οξυδέρκεια, προνοητικότητα και γενναιοδωρία προς όλους που τον έζησαν και εργάστηκαν  μαζί του.

 

Ψ Η Φ Ι Σ Μ Α

 

 

Το Διοικητικό Συμβούλιο του Συλλόγου Πτυχιούχων Εργοληπτών Δημοσίων Έργων Πατρών, συνήλθε εκτάκτως μόλις πληροφορήθηκε τον πρόωρο θάνατο του ΓΙΑΝΝΑΚΟΠΟΥΛΟΥ ΓΡΗΓΟΡΙΟΥ, ο οποίος υπήρξε Πρόεδρος και μέλος του Διοικητικού Συμβουλίου του Συλλόγου μας για δυο δεκαετίες. Αφού δε άκουσε τον Πρόεδρο ο οποίος αναφέρθηκε στην προσωπικότητα του εκλιπόντος, την έντονη συμμετοχή του στα κοινά του κλάδου αλλά και την βαθιά θλίψη που εκφράστηκε από όλα τα μέλη του Συλλόγου μας,

 

ΑΠΟΦΑΣΙΣΕ ΟΜΟΦΩΝΑ

 

  1. Να παραστεί στην κηδεία και να εκφράσει τα συλλυπητήρια του στην οικογένεια του θανόντος.
  2. Τη κατάθεση στεφάνου.
  3. Να δημοσιευτεί το ψήφισμα αυτό στον τοπικό τύπο.