ΠΑΤΡΑ: Σφοδρή αντιπαράθεση Πελετίδη – Αλεξόπουλου για τον προϋπολογισμό του δήμου – Η καταψήφιση και τα συγχαρητήρια του δημάρχου!

Με αφορμή τη χθεσινή συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου της Πάτρας για την ψήφιση του προϋπολογισμού του 2020, ο επικεφαλής της παράταξης «Πρωτεύουσα ξανά!» κ. Γρηγόρης Αλεξόπουλος έκανε την ακόλουθη δήλωση:
«Κατά τη διάρκεια της χθεσινής συνεδρίασης του δημοτικού συμβουλίου της Πάτρας, καταψηφίστηκε η πρόταση της δημοτικής αρχής για τον προϋπολογισμό του 2020. Το γεγονός αυτό, το οποίο συμβαίνει για πρώτη φορά, το να μην καταφέρνει δηλαδή μια δημοτική αρχή να περάσει τον προϋπολογισμό της, είναι μια πολύ σοβαρή εξέλιξη. Δεν είναι κάτι για το οποίο επιχαίρουμε, ούτε σαφώς κάτι για το οποίο μπορεί να επιχαίρει η δημοτική αρχή.
Είναι αποτέλεσμα της πεισματικής άρνησης του Δημάρχου της Πάτρας να συνομιλήσει στη βάση ενός δημιουργικού διαλόγου με τις υπόλοιπες παρατάξεις του δημοτικού συμβουλίου προκειμένου να υπάρξει μια ελάχιστη συνεννόηση για τα θέματα της πόλης και το καλό των ανθρώπων της.
Έχουμε να κάνουμε επί της ουσίας με μια μορφή στρέβλωσης, η οποία πηγάζει από το γεγονός ότι οι πολίτες ψήφισαν μεν τη παράταξη του κ. Πελετίδη για να διοικήσει το δήμο, αλλά την ψήφισαν στο πλαίσιο ενός συστήματος απλής αναλογικής. Της έδωσαν δηλαδή την εντολή να διοικήσει, συνεργαζόμενη με τις υπόλοιπες δημοτικές παρατάξεις, τις οποίες η δημοτική αρχή επιδεικτικά αγνοεί. Έδωσαν με λίγα λόγια εντολή για τις μέγιστες δυνατές συναινέσεις.
Αυτή την εντολή των Πατρινών, τη σεβόμαστε και την κάνουμε πράξη οι παρατάξεις της αντιπολίτευσης για αυτό και πετυχαίνουμε την ελάχιστη συναίνεση όπως έγινε και στη συνεδρίαση για τον προϋπολογισμό, όπου ψηφίστηκε η δική μας πρόταση. Δεν είναι εύκολη αυτή η διαδικασία. Πρέπει να βάζουμε- και βάζουμε- λίγο νερό στο κρασί μας, για το καλό της Πάτρας. Για αυτό μας ψήφισαν οι πολίτες.
Αυτό λοιπόν, το κάνουμε πράξη όλοι. Όλοι, πλην της δημοτικής αρχής.
Δεν είμαστε οι παρατάξεις της αντιπολίτευσης μια παράταξη, όπως προσπαθεί να πείσει τους Πατρινούς ο Δήμαρχος. Και ούτε πρόκειται να γίνουμε ποτέ. Είμαστε αυτοτελείς παρατάξεις, με ξεχωριστές πολιτικές αναφορές και αφετηρίες και έτσι θα είμαστε πάντα. Αυτό που κάνουμε είναι ότι προκρίνουμε το διάλογο, ότι κάνουμε βήματα προς τα πίσω στις απόψεις και τις θέσεις μας -και όχι από τις αρχές μας-, προκειμένου να επιτύχουμε μια μέγιστη δυνατή συμφωνία στα μεγάλα τουλάχιστον θέματα. Και αυτή η δύσκολη προσπάθεια φαίνεται πως αποδίδει καρπούς.
Επειδή λοιπόν από αυτό το τραπέζι του διαλόγου δεν είναι δυνατόν να απουσιάζουν ο κύριος Πελετίδης και η δημοτική αρχή της Πάτρας, καλούμε το Δήμαρχο να δώσει το «παρών» και να δουλέψουμε όλοι μαζί για την Πάτρα που μας ενώνει.
Τον καλώ να υπηρετήσει και στην ουσία την απλή αναλογική, το εκλογικό σύστημα με το οποίο εξελέγη από τους Πατρινούς, για να επιτύχουμε όλοι μαζί, τις αναγκαίες συνθέσεις για το καλό της Πάτρας.
Θέλουμε το Δήμαρχο μαζί μας και όχι απέναντί μας»

 

Συγχαρητήρια κ. Αλεξόπουλε,
Καταψηφίσατε το 0,4% του προϋπολογισμού του Δήμου

Ο επικεφαλής της δημοτικής παράταξης του ΚΙΝΑΛ κάνοντας για μια ακόμα φορά το άσπρο – μαύρο, ισχυρίζεται, μεταξύ άλλων, ότι «δεν πέρασε ο προϋπολογισμός της Δημοτικής Αρχής».
Σκόπιμα κρύβει ότι αυτό που τελικά ψηφίστηκε από τις δημοτικές παρατάξεις της ΝΔ, του ΚΙΝΑΛ και ΣΥΡΙΖΑ, που έχουν συγχωνευτεί σε μια παράταξη, ήταν η αλλαγή κάποιων κωδικών που οι Υπηρεσίες του Δήμου είχαν διαμορφώσει και που αντιστοιχούν στο 0,4% του προϋπολογισμού. Κοροϊδεύουν κατάμουτρα τον πατραϊκό λαό.
Πάει όμως πολύ να υποστηρίζει ο επικεφαλής της παράταξης του ΚΙΝΑΛ ότι η Δημοτική Αρχή δεν συζητάει και δεν κάνει διάλογο, γιατί συζήτηση, διάλογος και διαβούλευση για τον προϋπολογισμό πραγματοποιήθηκε σε λαϊκές συνελεύσεις σε όλες τις περιοχές της πόλης μας, όπως και σε συσκέψεις με φορείς και συλλόγους.
Επίσης ο προϋπολογισμός συζητήθηκε στην Οικονομική Επιτροπή που εισηγείται στο Δημοτικό Συμβούλιο, μόνο που στην Οικονομική Επιτροπή δεν κατατέθηκε καμία πρόταση από την αντιπολίτευση και οι εκπρόσωποι των παρατάξεών της ψήφισαν «λευκό».
Προφανώς αυτό που ενδιαφέρει τις παρατάξεις της ΝΔ, του ΚΙΝΑΛ και του ΣΥΡΙΖΑ είναι μόνο πώς θα εμποδίσουν το φιλολαϊκό έργο της Δημοτικής Αρχής.
Τους διαβεβαιώνουμε ότι θα μείνουν με την όρεξη.
Όσες προσπάθειες κι αν κάνουν ο πατραϊκός λαός βλέπει, ακούει, κρίνει και δεν θα επιτρέψει σε κανέναν να αμφισβητεί την επιλογή του.