Η διατροφή που πολεμάει τον καταρράκτη

Βρετανική μελέτη που έγινε μεταξύ διδύμων και δημοσιεύθηκε στην επιθεώρηση «Ophthalmology»  έδειξε ότι η διατροφή μπορεί να παίζει μεγαλύτερο ρόλο και από τους γενετικούς παράγοντες, όσον αφορά την εξέλιξη και τη σοβαρότητα του καταρράκτη, της συχνότερης αιτίας τύφλωσης των ηλικιωμένων, διεθνώς. Σύμφωνα με επιδημιολογικά στοιχεία, περισσότεροι από 20 εκατομμύρια άνθρωποι, παγκοσμίως, έχουν μειωμένη ή έχουν τυφλωθεί λόγω καταρράκτη. Διαβάστε περισσότερα…