Γεραπετρίτης: Αισθάνομαι ότι ο πρωθυπουργός έχει κατασταλάξει στο όνομα του Προέδρου της Δημοκρατίας

Την εκτίμηση ότι ο Πρωθυπουργός έχει κατασταλάξει στο όνομα που θα προτείνει για τη θέση του Προέδρου της Δημοκρατίας, εξέφρασε ο υπουργός Επικρατείας, Γιώργος Γεραπετρίτης.

Μιλώντας στο ΘΕΜΑ 104,6 ο κ. Γεραπετρίτης, απαντώντας σε ερώτηση σχετικά με τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας σημείωσε ότι «αισθάνομαι ότι έχει κατασταλάξει ο Πρωθυπουργός και έχει καταλήξει στο πρόσωπο».

Ο υπουργός Επικρατείας συμπλήρωσε ότι το ζήτημα δεν είναι τόσο το πρόσωπο του Προέδρου της Δημοκρατίας «όσο τα χαρακτηριστικά που θα πρέπει να φέρει στο πλαίσιο του συνταγματικού ρόλου που επιτελεί». «Θα πρέπει να είναι ένα πρόσωπο υψηλούς κύρους που θα εκφράζει την ενότητα του έθνους και να μπορεί να επιτελέσει την αποστολή τους ως διεθνής παραστάτης της χώρας»., πρόσθεσε.

Γεραπετρίτης: Στο Κουκάκι υπήρξαν κακουργήματα

Αναφορικά με τον εκλογικό νόμο, ο κ. Γεραπετρίτης υπογράμμισε ότι θα μπει στην Ολομέλεια την ερχόμενη Τετάρτη ενώ σχολιάζοντας τις διαφωνίες που εξέφρασε το ΚΙΝΑΛ, σημείωσε ότι στη βάση του συστήματος δεν υπάρχει κάποια διαφοροποίηση. «Αντιλαμβανόμαστε όλοι ότι το εκλογικό σύστημα που προτείνει η κυβέρνηση είναι δικαιότερο από το υφιστάμενο», συμπλήρωσε.

Τέλος, κληθείς να σχολιάσει τη νομική αντιμετώπιση των πρωταγωνιστών στα επεισόδια κατά την ανακατάληψη των δύο κτηρίων στο Κουκάκι εξήγησε αρχικά ότι «η ποινική νομοθεσία προβλέπει ορισμένα αδικήματα ως πλημμελήματα π.χ. να υπάρχει απόπειρα για απλή βλάβη κατά πολίτη ή οργάνου της τάξης. Εάν υπάρχει το ενδεχόμενο βλάβης για έναν άνθρωπο αυτό γίνεται κακούργημα». «Τα όσα συνέβησαν συνιστούν κακουργήματα και όχι πλημμελήματα γιατί αποδέχονται το ενδεχόμενο να αποτελέσουν κίνδυνο ζωής» συμπλήρωσε ο κ. Γεραπετρίτης.