Γεραπετρίτης: Αφαίρεση βαθμών από ομάδες σε κάθε ματς, εφόσον υφίσταται η πολυϊδιοκτησία

Αφαίρεση βαθμών από κάθε ματς ομάδων που τυχόν εμπλέκονται σε υπόθεση πολυϊδιοκτησίας προανήγγειλε ο υπουργός Επικρατείας Γιώργος Γεραπετρίτης.

Ο κ. Γεραπετρίτης, μιλώντας στον ΣΚΑΪ, ξεκαθάρισε ότι εφόσον η τιμωρία θα επιβάλλεται σε κάθε ματς, όσο υφίσταται η πολυϊδιοκτησία, η ομάδα θα φτάνει σε αρνητική βαθμολογία, όπερ σημαίνει και υποβιβασμός.

Στη μεγάλη συνέντευξη που έδωσε, ο κ. Γεραπετρίτης -ο οποίος τις προηγούμενες μέρες βρέθηκε σε Νιόν και Γενεύη για να συναντηθεί με τους ανθρώπους της UEFA και της FIFA για τα θέματα που αφορούν το ελληνικό ποδόσφαιρο- αναφέρθηκε και στο θέμα της πολυϊδιοκτησίας, ξεκαθαρίζοντας πως σε τέτοιες περιπτώσεις θα αφαιρούνται βαθμοί από μία ομάδα κάθε φορά που θα αγωνίζεται. Ουσιαστικά, δηλαδή, θα μιλάμε για υποβιβασμό… Και αυτό γιατί εάν επιβάλλεται η τιμωρία σε κάθε ματς, όσο υφίσταται η πολυϊδιοκτησία, τότε η συγκεκριμένη ομάδα θα φτάνει σε αρνητική βαθμολογία, συνεπώς θα πέφτει και κατηγορία.

Όπως και να ‘χει, μέσα στον Φεβρουάριο αναμένεται να είναι έτοιμο το νέο ποδοσφαιρικό μνημόνιο που ετοιμάζει η κυβέρνηση σε συνεργασία με FIFA και UEFA.