(ΦΩΤΟ)-ΠΑΤΡΑ: Ολοκληρώνεται σήμερα η Έκθεση του Παύλου Στόλλα, «Υδατογραφήματα»

«Υδατογραφήματα» είναι ο τίτλος της δεύτερης ατομικής έκθεσης του Παύλου Στόλλα, που εγκαινιάστηκε  στο καφέ – ζαχαροπλαστείο Μουσελίν και η οποία θα διαρκέσει έως σήμερα 8 Ιανουαρίου.

Η έμπνευση τον «βρήκε» το περασμένο καλοκαίρι στην Πάρο όπου βρισκόταν λόγω της εργασίας του ως γραφίστας, κάτι που όπως μας λέει φαίνεται και από τα χρώματα. «Αν παρατηρήσει κανείς, στη νέα μου δουλειά κυριαρχεί το γαλάζιο και το πράσινο. Αυτό έχει να κάνει ακριβώς με το ότι η έμπνευση προήλθε από το νησί» λέει χαρακτηριστικά  ο Παύλος Στόλλας, με τα χρώματά του να είναι φωτεινά σε αντίθεση με τα πιο μουντά που χρησιμοποιούσε παλαιότερα.

Στις νέες δημιουργίες του Παύλου Στόλλα κυριαρχούν νεοκλασικά κτίρια τόσο της Πάρου όσο και της Πάτρας, όπως το Μέγαρο Γκολφινόπουλου και γειτονιές της αχαϊκής πρωτεύουσας, αλλά και αρχαία κτίσματα των δύο περιοχών, ο Αγιος Ανδρέας της Πάτρας και εκκλησίες της Πάρου, ενώ μία ενότητα είναι αφιερωμένη σε φυτά και ζώα και άλλη μία στο γυναικείο σώμα που όπως μας λέει το αγαπά πολύ.

Γιατί όμως επέλεξε την ακουαρέλα αυτή τη φορά ως μέσο έμπνευσης; «Κατέληξα ότι τελικά η ακουαρέλα είναι ο τρόπος που με εκφράζει περισσότερο γιατί μπορώ μέσω της υφής του χρώματος που είναι νερομπογιά η οποία κρατάει μια διαφάνεια να αναδεικνύω όσο περισσότερο γίνεται τον φωτισμό ενός πολύχρωμου θέματος. Είναι βέβαια και η εποχή που έχω ανάγκη ως καλλιτέχνης να βλέπω και να παρουσιάζω και στο κοινό εικόνες οι οποίες δημιουργούν ελπίδα, γιατί είναι κάτι που μας έχει λείψει» σημειώνει χαρακτηριστικά ο Παύλος Στόλλας, τονίζοντας πως σημαντικό στοιχείο της ακουαρέλας είναι το σκίτσο, συνδυάζοντας έτσι δύο πράγματα που αγαπά.

Αλλά πώς συνδυάζονται τα τρία θέματα που κυριαρχούν στην έκθεση μεταξύ τους; «Τα θέματα έχουν να κάνουν περισσότερο με καταστάσεις εσωτερικές. Τα κτίρια είναι οι πόλεις που ζούμε. Λόγω του ότι είμαι άνδρας, οι γυναίκες είναι οι άνθρωποι που συναναστρέφομαι περισσότερο και τα υπόλοιπα, γενικά θέματα όπως τα ζώα και τα λουλούδια, είναι μέρη του κόσμου που με περιβάλλει αυτή τη στιγμή» επισημαίνει και όταν τον ρωτάμε τι μπορούμε να καταλάβουμε για τον Παύλο Στόλλα μέσα από τη συγκεκριμένη έκθεση τονίζει: «Πιστεύω ότι προσπαθώ να δείξω μια πραγματικότητα την οποία ονειρεύομαι και ίσως τελικά να τη ζω».