Τσαβούσογλου: Καταθέτουμε μέσα στη Δευτέρα το νομοσχέδιο για τα στρατεύματα στη Λιβύη

Μέσα στην ημέρα θα υποβληθεί στην τουρκική βουλή το νομοσχέδιο που θα επιτρέπει την ανάπτυξη των τουρκικών στρατευμάτων στη Λιβύη, σύμφωνα με όσα δήλωσε ο υπουργός Εξωτερικών της Τουρκίας, Μεβλούτ Τσαβούσογλου.

Ο Τσαβούσογλου, έκανε τη δήλωση αυτή μετά από συνάντηση με ηγέτες της αντιπολίτευσης, από τους οποίους ζήτησε να υποστηρίξουν την πρόταση. Από την πλευρά του, πάντως, εκπρόσωπος του Ρεπουμπλικανικού Λαϊκού Κόμματος (CHP) εξέφρασε την αντίθεση του κόμματος στο εν λόγω νομοσχέδιο.

Ο υπουργός Εξωτερικών της Τουρκίας εξήγησε στην αντιπολίτευση πως «χρειαζόμαστε αυτήν την κίνηση, καθώς προστατεύει τα εθνικά μας συμφέροντα από τις απειλές στη Λιβύη και την ευρύτερηπεριοχή και ενισχύει τις προσπάθειές μας για να πετύχουμε μια διαρκή ειρήνη μέσω μιας πολιτικής διαδικασίας στη χώρα αυτή».

Την περασμένη εβδομάδα ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν δήλωσε ότι η πρόταση θα υποβληθεί στο κοινοβούλιο υπό το φως του αιτήματος της κυβέρνησης της Λιβύης που έχει αναγνωριστεί από το ΟΗΕ για στρατιωτική βοήθεια.

Ο Τσαβούσογλου πρόσθεσε ότι το Υπουργείο Εξωτερικών έμαθε «ότι το νομοσχέδιο θα προχωρήσει στο κοινοβούλιο με την υπογραφή του προέδρου μας».