Κακοκαιρία «Ζηνοβία»: Κλειστή πάνω από 4 ώρες η Αθηνών – Λαμίας, και στα δύο ρεύματα – Εγκλωβισμένοι εκατοντάδες οδηγοί

Τη στιγμή που  το δεύτερο μεγάλο κύμα της κακοκαιρίας «Ζηνοβία» βρίσκεται σε πλήρη εξέλιξη από το βράδυ της Κυριακής, η κυκλοφορία όλων των οχημάτων από τα διόδια Αφιδνών έχει διακοπεί και στα δύο ρεύματαλόγω της σφοδρότητας των καιρικών φαινομένων.

Όπως ήταν αναμενόμενο η διακοπή κυκλοφορίας έχει προκαλέσει τεράστια ταλαιπωρία στους οδηγούς που βρίσκονται ακινητοποιημένοι στα αυτοκίνητά τους μέσα στο χιόνι περιμένοντας τις υποδείξεις της Τροχαίας για αναστροφή.

To μεγάλο πρόβλημα εντοπίζεται στο ρεύμα προς Αθήνα, όπου εκατοντάδες αυτοκίνητα παραμένουν εγκλωβισμένα. Τα εκχιονιστικά μηχανήματα, δεν μπορούν να παρέμβουν καθώς και αυτά είναι εγκλωβισμένα και οι οδηγοί που επικοινωνούν με το protothema.gr καταγγέλλουν ότι παραμένουν ακίνητοι πάνω από δύο ώρες στο σημείο, χωρίς να έχουν καμία ενημέρωση αλλά και βοήθεια για το πώς θα ξεμπλοκαριστούν.

Αξίζει να σημειωθεί πάντως, όπως φαίνεται και από τις φωρτογραφίες που δημοσιεύει το protothema.gr από την Μαλακάσα, η ΛΕΑ έχει και αυτή μπλοκαριστεί από αυτοκίνητα…

Πρόβλημα εντοπίζεται επίσης και στα διόδια των Αφιδνών, αφού οι οδηγοί που κινούνται προς Λαμία αναγκάζονται από την Τροχαία σε αναστροφή, ενώ όσοι καταφέρνουν να φτάσουν μέχρι εκεί προερχόμενοι από Λαμία, συναντούν ένα τοίχος από ακινητοποιημένα αυτοκίνητα.

IMG_2431
IMG_2432
IMG_2433
IMG_2434

Αναλυτικά η ανακοίνωση της Νέας Οδού:

«Η Νέα Οδός, ενημερώνει τους οδηγούς, ότι έπειτα από σχετικές αποφάσεις των αστυνομικών διευθύνσεων, λόγω της σφοδρότητας των καιρικών φαινομένων στις περιοχές Μαλακάσας, Υλικής & Μαρτίνου και με στόχο την ασφάλεια των πολιτών, διακόπτεται η κυκλοφορία των οχημάτων στο ρεύμα προς Λαμία στα διόδια των Αφιδνών και στο ρεύμα προς Αθήνα πριν τα Οινόφυτα. Ειδικά για το ρεύμα προς Λαμία και την τεχνητή ανάσχεση στις Αφίδνες, οι οδηγοί μπορούν ακολουθώντας τις υποδείξεις της Τροχαίας να αναστρέψουν στο ρεύμα προς Αθήνα.

Παρακαλούνται οι πολίτες να αποφύγουν τις μετακινήσεις έως τη λήξη των φαινομένων.

Θα υπάρχει διαρκής ανανέωση των ενημερώσεων ανάλογα με την πορεία των καιρικών φαινομένων».

Η κακοκαιρία «Ζηνοβία» με κύρια χαρακτηριστικά τις βροχπτώσεις, τις χιονοπτώσεις σε ορεινά και ημιορεινά ηπειρωτικά και τους ισχυρούς ανέμους, έχει προκαλέσει τεράστια προβλήματα τόσο στα οδικά δίκτυα όσο και στις ακτοπλοϊκές συγκοινωνίες.

IMG_2424
IMG_2425
IMG_2426
IMG_2428

 

Πηγή: protothema.gr