ΠΑΤΡΑ: Τοξικομανής, με απειλές, έπαιρνε χρήματα από φοιτητή του Πανεπιστημίου – Θύμα του γείτονά του!

Θύμα του τοξικομανή γείτονά του, που τον απειλούσε συνεχώς, αποσπώντας του χρήματα, είχε πέσει ένας φοιτητής του ΤΕΙ Πατρών, με αποτέλεσμα να του δώσει σταδιακά σε διάστημα πέντε μηνών, ποσό τουλάχιστον 1500 ευρώ.
Ο νεαρός που κατέθεσε χθες, ενώπιον του Τριμελούς Εφετείου Κακουργημάτων, περιέγραψε ότι δεχόταν ένα διαρκές μπούλινγκ από τον Νοέμβριο του 2015, μέχρι και τον Μάρτιο του 2016, όταν ο δράστης συνελήφθη από την αστυνομία, για απόπειρα ληστείας σε βάρος ενός άλλου ατόμου, στο κέντρο της Πάτρας.
Ο δράστης, που διέμενε στην ίδια γειτονιά με τον φοιτητή, φαίνεται ότι τον παρακολουθούσε και ένα βράδυ, ο νεαρός επιστρέφοντάς το σπίτι του, δέχθηκε επίθεση. Ο τοξικομανής τον γρονθοκόπησε και του πήρε από το πορτοφόλι, ποσό 40 ευρώ.
Μετά από λίγες ημέρες, ο κατηγορούμενος, τον πλησίασε στο δρόμο και απαίτησε να του δώσει πάλι λεφτά, διαφορετικά θα σκότωνε τον σκύλο του και θα έκανε κακό στην φίλη του. Από εκείνη την στιγμή και μετά, ο φοιτητής καταλήφθηκε από αισθήματα φόβου, με αποτέλεσμα να ενδίδει κάθε φορά, ακόμα και στην θέα του τοξικομανή.
Ο δράστης που είναι σήμερα φυλακισμένος για άλλες ληστείες, φαίνεται ότι, είχε βρει το εύκολο θύμα στο πρόσωπο του φοιτητή, και όποτε είχε ανάγκη για λεφτά, για να προμηθευτεί την δόση του, τον αναζητούσε στην περιοχή του ΤΕΙ.
Μάλιστα, το δικαστήριο άκουσε εμβρόντητο τον φοιτητή, να λέει ότι, έφτασε σε σημείο να βλέπει τον δράστη στο δρόμο του, και αμέσως να του δίνει όσα χρήματα είχε πάνω του, χωρίς καν να τον απειλεί. Και αυτό δεν γινόταν σπάνια, αλλά κάθε 10 – 15 ημέρες.
Ο φοιτητής, είπε στο δικαστήριο, ότι είχε παραδώσει στον δράστη, ακόμα και τα χρήματα που είχαν στείλει η γονείς του, για να δώσει εξετάσεις για άδεια οδήγησης. Αυτή η σχέση φόβου και εξάρτησης, κόστισε στον νεαρό, σχεδόν 1500 ευρώ, μέχρι που είπε το μαρτύριο που περνούσε στους γονείς του, και όλοι μαζί τον κατήγγειλαν στην αστυνομία.
Στο δικαστήριο, κατέθεσε η μητέρα του δράστη, προσπαθώντας να δικαιολογήσει τις πράξεις του γιου της, στην επίδραση των ναρκωτικών. Αρνήθηκε ότι είχε προβεί σε αυτές τις πράξεις, όμως η εισαγγελέας της Εδρας ζήτησε την ενοχή του, για εκβιαστική κατ΄εξακολούθηση απόσπαση χρημάτων και απόπειρα ληστείας σε βάρος ενός άλλου ατόμου. Το δικαστήριο τον καταδίκασε σε ποινή κάθειρξης έξι ετών κατά συγχώνευση και χρηματικό πρόστιμο 3.600 ευρώ.

ΠΗΓΗ: Πελοπόννησιος