Δίκη Siemens: Να εκτίσει την κάθειρξη των 13 ετών με κατ’ οίκον περιορισμό ζήτησε η Μάρθα Καραβέλα

advertisement

Αίτημα ώστε η Μάρθα Καραβέλα που καταδικάσθηκε σε 13 χρόνια κάθειρξη για την υπόθεση της Siemens να εκτίσει την ποινή της με κατ’ οίκον περιορισμό, υπέβαλλαν σήμερα στη δίκη για τη συγκεκριμένη υπόθεση οι συνηγοροί της.

Οι δικηγόροι της Μ. Καραβέλα επικαλέστηκαν τις διατάξεις του νέου Ποινικού Κώδικα, δεδομένου ότι η εντολέας τους είναι άνω των 70 ετών.

Η εισαγγελέας της έδρας πρότεινε την απόρριψη του αιτήματος ενώ το Δικαστήριο επιφυλάχθηκε να εκδώσει την απόφαση του στις 12 Δεκεμβρίου 2019.

Την ίφια ώρα την απόδοση των δεσμευθέντων και κατασχεθέντων τραπεζικών λογαριασμών και περιουσιακών στοιχείων των 22 καταδικασθέντων για την υπόθεση της Siemens ζήτησαν οι νομικοί εκπρόσωποι του ΟΤΕ, ο οποίος παρίσταται ως πολιτική αγωγή στην υπόθεση.

Το αίτημα του ΟΤΕ, για το οποίο τόσο η εισαγγελέας της έδρας όσο και το Δικαστήριο, επιφυλάχθηκαν, εδράζεται στο ότι οι κατηγορούμενοι απαλλάχθηκαν λόγω παραγραφής από το αδίκημα της δωροδοκίας και όχι επί της ουσίας.

Να σημειωθεί πως οι κατηγορούμενοι δικάστηκαν για την υπόθεση της σύμβασης 8002/1997 που αφορά την προμήθεια ψηφιακών κέντρων του ΟΤΕ από τη Siemens.