Ο Χιου Γκραντ κάνει εκστρατεία κατά του Μπόρις Τζόνσον

Όσοι έχουν δει την ταινία Love Actually θα θυμούνται τον Χιου Γκραντ σε ρόλο πρωθυπουργού να ψάχνει σπίτι-σπίτι, χτυπώντας τις πόρτες και άλλοτε λέγοντας τα κάλαντα σε κατοίκους του Λονδίνου.

Τη σκηνή αυτή επανέλαβε ο γνωστός Βρετανός ηθοποιός και όχι για τις ανάγκες κάποιας ταινίας, αλλά οργανώνοντας πρωτοβουλία κατά της επανεκλογής του Μπόρις Τζόνσον. Ο Χιου Γκραντ είναι από τους πρώτους που είχε ταχθεί δημόσια εναντίον του Βρετανού πρωθυπουργού, με ανάρτησή  του τον περασμένο Αύγουστο, όπου γράφει: «Άντε γ@@σου υπερ-προβεβλημένο λαστιχένιο παιχνίδι μπάνιου».

σκηνή από το Love actually
σκηνή από το Love actually

Έχοντας εκφράσει ανοιχτά την άποψή του, ο Γκραντ χτυπά πόρτα -πόρτα τα σπίτια προκειμένου να βοηθήσει τον φιλελεύθερο 41χρονο υποψήφιο Τσούκα Ουμούνα, αλλά και να δηλώσει σε καθέναν χωριστά την καταστροφική παρουσία του Τζόνσον για τη Βρετανία. O Χιου Γκραντ δεν είχε ποτέ, μέχρι τα 59 του χρόνια εμπλακεί με την πολιτική, ούτε είχε πάρει μέρος σε προεκλογική εκστρατεία. «Αυτή την φορά, νομίζω ότι είναι διαφορετικό. Νομίζω ότι είμαστε αντιμέτωποι – και δεν θέλω να γίνω δραματικός – με μια εθνική κατάσταση άμεσης ανάγκης. Δεν νομίζω ότι αυτό που έχει απομείνει στο Συντηρητικό Κόμμα, αφότου έδιωξαν οποιονδήποτε υπεύθυνο ή αξιοπρεπή ή υγιή, είναι κάτι που μπορώ να θεωρώ ως την κυβέρνηση της χώρας που αγαπώ», είπε.