ΑΧΑΪΑ: TEDxPatras 2019: Ο πρώτος ομιλητής του φετινού event – O Alex Flynn στις 7 Δεκεμβρίου

Αν το μέλλον μοιάζει με ένα μεγάλο ερωτηματικό, τι μορφή δίνει αυτό στο παρόν μας; Αν για κάθε δίλημμα στην πραγματικότητα υπάρχουν περισσότερες από τις δύο προφανείς απαντήσεις, πόσες πιθανές εκδοχές μπορεί να χωρέσει η καθημερινότητα; Πλάθουν οι αποφάσεις τον χαρακτήρα μας ή ο χαρακτήρας μας τις αποφάσεις;

 

Προσεγγίσεις στα παραπάνω ερωτήματα καλούνται να δώσουν οι προσκεκλημένοι ομιλητές του TEDxPatras 2019, το οποίο επιστρέφει για πέμπτη συνεχή χρονιά το Σάββατο  7 Δεκεμβρίου 2019 στο Συνεδριακό και Πολιτιστικό Κέντρο του Πανεπιστημίου Πατρών. Το πρώτο όνομα του φετινού line-up ανακοινώθηκε με τον Alex Flynn να αποτελεί τον πρώτο ομιλητή που θα ανέβει στη σκηνή του TEDxPatras 2019 για να μοιραστεί μαζί με το κοινό τη μοναδική του ιστορία, η συνέχεια μιας διάγνωσης έγινε αρχή μιας συναρπαστικής πορείας, που άγγιξε-και συνεχίζει να αγγίζει καθημερινά- τις ζωές πολλών, νοσούντων και μη, συνανθρώπων μας.

 

Τι αντίκτυπο έχει μια διάγνωση Parkinson, ειδικά όταν σε βρίσκει στην ηλικία των 36 ετών; Με ποιες αβεβαιότητες σε φέρνει αντιμέτωπο μια ανακοίνωση που αλλάζει αναπότρεπτα τη ζωή σου για πάντα; Ξετυλίγοντας μια αφήγηση που προϋποθέτει την αναδρομή σε δύσκολες στιγμές, ο Alex Flynn θα οδηγήσει το κοινό του TEDxPatras 2019 σε μια διαδρομή που κόβει την ανάσα-ακριβώς όπως και οι προκλήσεις που φέρει εις πέρας ανά τον κόσμο, ξεπερνώντας κάθε φορά τα ανθρώπινα όρια. Το Σάββατο 7 Δεκεμβρίου, θα τον ακολουθήσουμε μαθαίνοντας πώς ξεπερνά κανείς τις μεγαλύτερες αντιξοότητες, εξακολουθώντας να αγαπά το ταξίδι και να αναζητά την περιπέτεια- ακόμα και αν αντιμετωπίζει τον κίνδυνο και ένα μέλλον αβέβαιο, σε έναν κόσμο διαρκούς αλλαγής.

 

Λίγα λόγια για τον ομιλητή…

Ο Alex Flynn γεννήθηκε στις 14 Ιανουαρίου 1972 στην Αγγλία. Είναι συγγραφέας και παραγωγός. Είναι παντρεμένος με τον Aurelie Flynn από τις 12 Αυγούστου 2006 και έχουν τρία παιδιά. Το 2008, σε ηλικία 36 ετών, ο Alex Flynn διαγνώστηκε με την ασθένεια του Parkinson. Η διάγνωση αυτή λειτούργησε ως καταλύτης στη ζωή του, οδηγώντας τον στην απόφαση να δείξει στους ανθρώπους τη δυνατότητα για δημιουργία θετικών αλλαγών ακόμα και μέσα από τις αντιξοότητες. Έκτοτε, ξεκίνησε να συγκεντρώνει κεφάλαια για την ευαισθητοποίηση του κοινού σχετικά με τη νόσο του Πάρκινσον. Μπορεί κανείς να συναντήσει τον Alex στα πιο απίθανα σημεία του πλανήτη, να δοκιμάζει τις δυνάμεις του μέσα από τις πιο σύνθετες, απροσδόκητες και εκπληκτικές προκλήσεις. Στόχος του: να ευαισθητοποιήσει το κοινό, αλλά και να βρεθεί ένα βήμα πιο κοντά στη συγκέντρωση του ποσού του 1 εκατομμυρίου λιρών, ώστε να χρηματοδοτήσει εντατικότερες έρευνες για τη θεραπεία της νόσου του Parkinson.

 

Ο Sir Ranulph Fiennes έχει χαρακτηριστικά πει, αναφερόμενος στον Alex Flynn: “Σπάνια κάποιος ακούει για έναν τέτοιο εμπνευσμένο και ηρωικό Βρετανό όπως ο Alex Flynn. Οι προκλήσεις που έχει φέρει εις πέρας με επιτυχία θα μπορούσαν να θεωρηθούν εξαιρετικά δύσκολες για τις δυνατότητες οποιουδήποτε ανθρώπου και είναι, κατά την άποψή μου, άξιες ευρείας αναγνώρισης.”

 

Υπενθυμίζεται ότι η κράτηση των εισιτηρίων έχει ήδη ξεκινήσει και όσοι ενδιαφερόμενοι συμμετέχοντες, μάλιστα, κάνουν πρώτοι την αγορά του εισιτηρίου τους, θα έχουν την ευκαιρία να εξασφαλίσουν τη θέση τους με μια αισθητά οικονομικότερη τιμή. Το πλήθος των early bird εισιτηρίων είναι περιορισμένο, γι’ αυτό και όσοι επιθυμούν να παρακολουθήσουν το φετινό TEDxPatras, μπορούν να κρατήσουν τη θέση τους στον σύνδεσμο εδώ.

 

Μείνετε συντονισμένοι για όλα αυτά που προετοιμάζει η ομάδα του TEDxPatras και ακολουθήστε την πορεία αυτή μέσα από το Facebook, το Twitter και το Instagram.

 

Λίγα λόγια για το TEDxPatras

To TEDxPatras από τα τέλη του 2014 ξεκίνησε την έντονη παρουσία του στην πόλη της Πάτρας μέσα από τη σύνθεση της ομάδας και τις συνέργειες με φορείς και οργανισμούς για μια κοινή συνεισφορά. Σήμερα, η διοργάνωση εντάσσει την πόλη σε έναν παγκόσμιο χάρτη διεθνών και πολιτιστικών εκδηλώσεων με έμφαση στις ιδέες που αξίζει να διαδοθούν. Το TEDxPatras υπηρετεί πιστά τον συγκεκριμένο σκοπό προσκαλώντας ομιλητές από όλο τον κόσμο να μοιραστούν από τη σκηνή του, την ιδέα ή τις ιδέες τους, την επιτυχημένη πρακτική τους, τη μεθοδολογία ή την τεχνική τους, τη γνώση, την εμπειρία και την επιστήμη τους σε ένα πλαίσιο που επιτρέπει τους συμμετέχοντες να εμπνευστούν και να ενεργοποιηθούν είτε ατομικά είτε συλλογικά. Σε συνδυασμό με τις κεντρικές ομιλίες, το TEDxPatras στοχεύει στη δικτύωση του κοινού, στη δημιουργία νέων συνεργασιών, στη μεταφορά γνώσης και ιδεών καθώς και στην απόλαυση μιας μοναδικής εμπειρίας.