Εδώ θα γίνει η συνάντηση Μητσοτάκη-Ερντογάν: Ξενοδοχείο-κάστρο [εικόνες]

Στο ξενοδοχείο Grove στο Γουότφορντ θα πραγματοποιηθεί σήμερα η κρίσιμη συνάντηση του Κυριάκου Μητσοτάκη με τον Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν.

Και χαρακτηριστικό της κρισιμότητας της συνάντησης είναι ότι οι δύο ηγέτες δεν θα είναι μόνοι τους. Τον κ. Μητσοτάκη πλαισιώνουν οι Νίκος Δένδιας (υπ. Εξωτερικών), Νίκος Παναγιωτόπουλος (υπ. Αμυνας) και Αλεξάνδρα Παπαδοπούλου (επικεφαλής του διπλωματικού γραφείου του Πρωθυπουργού). Αντιστοίχως τον Ερντογάν συνοδεύουν οι Μεβλούτ Τσαβούσογλου (υπ. Εξωτερικών), Χουλουσί Ακάρ (υπ. Αμυνας).

Στη συνάντηση του Κυριάκου Μητσοτάκη με τον Ταγίπ Ερντογάν θα τεθούν όλα τα θέματα της τουρκικής προκλητικότητας, με τον Έλληνα πρωθυπουργό να προτίθεται να μιλήσει ανοιχτά για όλα.

Όπως τόνισε ο πρωθυπουργός μιλώντας σε συνεργάτες του «θα θέσω στον Πρόεδρο Ερντογάν όλα τα θέματα της τουρκικής προκλητικότητας. Θα μιλήσουμε με ανοιχτά χαρτιά. Και είναι προς το συμφέρον και της Τουρκίας να αναδιπλωθεί από προκλητικές ενέργειες».Ο πρωθυπουργός αναμένεται να θέσει το θέμα της τουρκικής προκλητικότητας και κατά την παρέμβασή του στη Σύνοδο και όπως ο ίδιος έχει προανήγγειλε, θα ζητήσει από τη Συμμαχία να πάρει θέση. Όπως μάλιστα έχει τονίσει κατά το παρελθόν «η τακτική των ίσων αποστάσεων αδικεί κατάφωρα την Πατρίδα μας που ουδέποτε επιδίωκε την ένταση στην περιοχή μας».

Τα meeting rooms

Το Grove διαθέτει και αρκετά meeting rooms, εκεί όπου θα συναντηθούν σήμερα το μεσημέρι Μητσοτάκης και Ερντογάν.

Μερικά από αυτά είναι χαρακτηριστικά και ταιριάζουν σε πριβέ συναντήσεις με τεράστιο ενδιοφέρον, όπως η σημερινή ανάμεσα στον Ελληνα πρωθυπουργό και τον Τούρκο Πρόεδρο.

Η ιστορία του Grove

Το Grove είναι ένα ξενοδοχείο 5 αστέρων που θυμίζει… κάστρο. Με ιδιωτικό πάρκο 300 στρεμμάτων δίπλα στον ποταμό Gade και το Grand Canal, σε ένα υπέροχο τοπίο.

Eκεί όπου σήμερα θα πραγματοποιηθεί η Σύνοδος των ηγετών του ΝΑΤΟ.

Εκεί έχουν συναντηθεί επίσης και οι ηγέτες της G20 και δείχνουν να προτιμούν για τόσο σημαντικές συναντήσεις με σημαίνοντα πρόσωπα της παγκόσμιας πολιτικής σκηνής. Εκεί πραγματοποιούνται και μεγάλα αθλητικά γεγονότα, όπως τουρνουά Golf.

Χαρακτηρίζεται ως το απόλυτο καταφύγιο και απέχει μόλις 18 χλμ από το Λονδίνο.

Μάλιστα, ήταν το πρώην σπίτι των Earls of Clarendon, ένα μεσαιωνικό αρχοντικό με μεγάλη ιστορία.

Στον Β’ Παγκόσμιο Πόλεμο το κτίριο χρησιμοποιήθηκε ως καταφύγιο για στρατιωτικά οχήματα.

Το 1996 ήταν κρανίου τόπος η περιοχή και η Ralph Trustees Limited το ανακαίνισε με σπουδαίους αρχιτέκτονες για να ανοίξει τις πύλες του 8 χρόνια μετά.

Και τώρα πια είναι ένα στολίδι…