Η πρόγνωση από το meteo του αστεροσκοπείου: Χιόνια & τσουχτερό κρύο

“Θεριεύει” από το πρωί της Τετάρτης το κύμα κακοκαιρίας σε αρκετές περιοχές της χώρας, κυρίως σε Μακεδονία και Θράκη, με παγωμένη βροχή και χιόνι.

Ήδη, τα πρώτα χιόνια έχουν κάνει την εμφάνισή τους και σε περιοχές της Θεσσαλονίκης. Ο Χορτιάτης και το Φίλυρο έχουν ντυθεί στα λευκά. Λιγότερο χιόνι έχει πέσει και στο Ωραιόκαστρο, τον Λαγκαδά και σε τμήματα της ανατολικής Θεσσαλονίκης.

Αντίθετα, πυκνή χιονόπτωση καταγράφηκε σε Χαλκιδική, Περτούλι Τρικάλων και στις Σέρρες.

Η υπηρεσία meteo.gr του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών ανακοίνωσε το πρωί της Τετάρτης ότι σήμερα αναμένονται βροχές, και το φαινόμενο της παγωμένης βροχής, στο μεγαλύτερο τμήμα της χώρας και χιόνια, κατά τόπους, στα βόρεια ηπειρωτικά.

Οι άνεμοι, σύμφωνα με το meteo.gr, θα φτάνουν τα 8 και τοπικά τα 9 μποφόρ, ενώ η θερμοκρασία θα παρουσιάσει σημαντική πτώση. O χάρτης του Meteo Alarm για τα φαινόμενα που αναμένονται σήμερα:

 

Σύμφωνα με το meteo.gr, χιόνι «είδαν» και περιοχές χαμηλότερου υψόμετρου. Ιδιαίτερα στη Θράκη χιονοπτώσεις σημειώθηκαν ακόμη και σε πεδινές περιοχές.

Στη Φλώρινα, εκτός από χιόνι έπεσε και “παγωμένη βροχή”.

 

Ίδια, εντυπωσιακή εικόνα και στην Ξάνθη:

Κλειστά σχολεία στο Σουφλί

Δεν προσήλθαν στα σχολεία σήμερα Τετάρτη οι μαθητές των οικισμών του ορεινού όγκου του δήμου Σουφλίου, με απόφαση της δημοτικής Αρχής, λόγω των καιρικών συνθηκών που επικρατούν στην περιοχή. Ειδικότερα, κλειστά είναι τα σχολεία στο Σιδηροχώρι, τον Πετρόλοφο, το Μεγάλο Δέρειο, τη Ρούσσα, το Γονικό, τη Σιδηρώ και την Αγριάνη.

Όπως δήλωσε στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ο δήμαρχος Σουφλίου, Παναγιώτης Καλακίκος, η συνεχιζόμενη έως και αυτή τη στιγμή χιονόπτωση, σε συνδυασμό με τις χαμηλές θερμοκρασίες (-3 βαθμούς Κελσίου), δημιούργησαν παγετό και ολισθηρότητα στο οδόστρωμα, χαρακτηριστικά που δεν καθιστούν ασφαλή τη μετακίνηση των μαθητών. Σε αρκετά σημεία του ορεινού όγκου η κυκλοφορία των οχημάτων διακόπηκε, ενώ συνιστάται η χρήση αντιολισθητικών αλυσίδων και μεγάλη προσοχή στις μετακινήσεις.

Σύμφωνα με τον κ. Καλακίκο, η ετοιμότητα του δήμου για την αντιμετώπιση των χιονοπτώσεων είναι σε ικανοποιητικό επίπεδο και ήδη εκχιονιστικά μηχανήματα και αλατιέρες του δήμου Σουφλίου και της Περιφέρειας εργάζονται από την πρώτη στιγμή και παρεμβαίνουν όπου χρειάζεται, προκειμένου να μη δημιουργηθούν προβλήματα.

Οι χαμηλότερες θερμοκρασίες στην Ελλάδα

Φωτό: Ευρωκίνηση (αρχείου)