Στο σφυρί για 100 εκ. το φανταστικό γαμήλιο δώρο της Ναόμι Κάμπελ

Ο Vladislav Doronin, ένας Ρώσος δισεκατομμυριούχος, μεγιστάνας ακινήτων και συλλέκτης έργων τέχνης, είχε ένα όραμα για το σπίτι που ήθελε να ζήσει και το ανέθεσε στην αρχιτέκτονα Ζάχα Χαντίντ την κορυφαία αρχιτέκτονα, μια από τις σπουδαιότερες του κόσμου που έφυγε από τη ζωή του 2016. Το σπίτι ήταν το γαμήλιο δώρο του μεγιστάνα προς το σούπερ μοντέλο και ιέρεια της μόδας  Ναόμι Κάμπελ. «Θέλω ένα σπίτι στο οποίο να ξυπνάω το πρωί και να  αισθάνομαι ελεύθερος, να βλέπω τον γαλάζιο ουρανό» είπε ο Ντορομίν μιλώντας για το σπίτι του.

Τώρα, όμως, μόλις ένα χρόνο μετά την ολοκλήρωσή του μεγαλειώδους αυτού σπιτιού, ο Doronin θέλει απλώς να απαλλαγεί από αυτό το σπίτι των 35.520 τ.μ. και το πουλάει για 78 εκατομμύρια λίρες (περίπου 100 εκατομμύρια δολάρια).

Ο Ντορομίν και η Ναόμι Κάμπελ έχουν πια χωρίσει και ο μεγιστάνας έχει ήδη κάνει νέα οικογένεια με την  Kristina Romanova.

Το σπίτι, που ονομάστηκε Capital Hill Residence, είναι ένα φουτουριστικό κτίριο που μοιάζει με δέντρο που χτίστηκε στο δάσος Barvikha, έξω από τη Μόσχα. Ο άνθρωπος που ονομάζεται ο  «Ρώσος Τζέιμς Μποντ» έχει αφήσει πίσω του τις ρομαντικές ιδέες για νύχτες με το σούπερ-μόντελ και περιμένει να «ρεφάρει» από την πώληση του σπιτιού το οποίο όλοι λένε ότι του κόστισε περισσότερο από όσο το πουλάει, γύρω στα 117εκ. δολάρια.

φωτο: Zaha Hadid Architects