(ΦΩΤΟ)-ΠΑΤΡΑ: Το Τμήμα Χημικών Μηχανικών του Πανεπιστημίου και το Αρσάκειο Λύκειο συνεργάζονται για την αειφορία

Την Πέμπτη 21 Νοεμβρίου 2019, δέκα εκπαιδευτικοί από τρεις ευρωπαϊκές χώρες συμμετείχαν σε μια επιμορφωτική/εκπαιδευτική συνάντηση στο τμήμα Χημικών Μηχανικών του Πανεπιστημίου Πατρών με συντονιστή καθηγητή τον κ. Μιχαήλ Κορνάρο.
Οι εκπαιδευτικοί που παρακολούθησαν τη συνάντηση προέρχονται από την Ελλάδα (Αρσάκειο Λύκειο Πάτρας και Πειραματικό Λύκειο Μυτιλήνης) από την Ισπανία (I.E.S. Campos de Amaya) και την Πορτογαλία (Agrupamento de Escolas de Arouca) και αποτελούν την παιδαγωγική ομάδα του ευρωπαϊκού προγράμματος Erasmus+ με τίτλο “Energy resources for sustatainability”. Στο πλαίσιο του προγράμματος αυτού μαθητές και εκπαιδευτικοί των τεσσάρων προαναφερομένων σχολείων θα επισκεφτούν τις τέσσερις πόλεις (Πάτρα, Μυτιλήνη, Viladiego και Arouca) και θα πραγματοποιήσουν βιωματικές δράσεις που αφορούν στη διαχείριση των ενεργειακών πηγών για την αειφορία.
Tέλος τη συνάντηση παρακολούθησαν προπτυχιακοί και μεταπτυχιακοί φοιτητές του Πανεπιστημίου Πατρών και ενημερώθηκαν για την ερευνητική δραστηριότητα στον τομέα της ενεργειακής διαχείρισης από τον κ. Μ. Κορνάρο από το Πανεπιστήμιο Πατρών, τον κ. Σ. Βακάλη από το Πανεπιστήμιο Αιγαίου και τον κ. Π. Κόκκινο από το Ανοικτό Πανεπιστήμιο Πατρών. Ακολουθεί το πρόγραμμα της εκπαιδευτικής συνάντησης.