ΑΧΑΪΑ: Πολύ κοντά στην Πάτρα τα δύο πρώτα νέα Κέντρα Μεταναστών – Οι περιοχές και η κυβερνητική φιλοσοφία…βάσει σχεδίου

Ξεκινάει το επόμενο χρονικό διάστημα η κατασκευή των πέντε ελεγχόμενων κέντρων για προσφυγές και μετανάστες στην ενδοχώρα, συνολικής χωρητικότητας 8 χιλιάδων θέσεων.

Όπως αποκαλύπτει η «Καθημερινή της Κυριακής», τα πρώτα πέντε ελεγχόμενα κέντρα θα είναι σε Δυτική Κρήτη, Αγρίνιο, Λιβαδειά, Λαμία και Ριτσώνα, ενώ σε δεύτερο χρόνο αναζητούνται χώροι σε Άρτα και Φωκίδα.Του σχεδίου της κυβέρνησης για το μεταναστευτικό-προσφυγικό υπεραμύνθηκε ο υπουργός Ανάπτυξης και Επενδύσεων Άδωνις Γεωργιάδης.

Σχολιάζοντας τις αντιδράσεις των κατοίκων των νησιών για το ότι δεν καταργούνται τα Κέντρα Υποδοχής, αλλά απλά μετατρέπονται σε κλειστού τύπου δομές, ο κ. Γεωργιάδης μιλώντας στον ΣΚΑΪ είπε χαρακτηριστικά πως αντιλαμβάνεται και σέβεται τις διαμαρτυρίες και την αγωνία των κατοίκων αλλά τους διαβεβαίωσε ότι «το σχέδιο με τα κλειστά κέντρα είναι για το καλό».

«Θέλω να πω στους κατοίκους της Σαμου: Τι είναι καλύτερο; Να έχουν ένα ανοιχτό κέντρο στο οποίο μπαινοβγαίνουν ή ένα κλειστό κέντρο, φυλασσόμενο, στο οποίο θα ξέρουμε ποιος είναι ποιος ανά πάσα στιγμή», τόνισε ο υπουργός Ανάπτυξης.

Σύμφωνα με τον Άδωνι Γεωργιάδη, η ΝΔ υλοποιεί με αυτό τον τρόπο μια βασική προεκλογική της δέσμευση στο προσφυγικό. Είπε επίσης πως πρόκειται για ένα συγκροτημένο σχέδιο που «χρειάζεται κάποιο χρόνο να αποδώσει και θα αποδώσει».