ΠΑΤΡΑ: Σεμινάριο για Πολιτιστικούς Οργανισμούς – Το «Mosaic – Πολιτισμός και Δημιουργικότητα»

Διαδραστικό σεμινάριο με τίτλο «Ευρωπαϊκά Προγράμματα Χρηματοδότησης για τον Πολιτιστικό και Δημιουργικό Κλάδο» διοργανώνει το διήμερο Παρασκευή & Σάββατο, 8 & 9 Νοεμβρίου 2019 το «Mosaic // Πολιτισμός και Δημιουργικότητα».
Το σεμινάριο απευθύνεται σε πολιτιστικούς οργανισμούς, συλλόγους και δημόσιους φορείς, πολιτιστικούς διαχειριστές, επαγγελματίες του Πολιτιστικού και Δημιουργικού Κλάδου, επιχειρήσεις που δραστηριοποιούνται στον κλάδο, αστικές μη κερδοσκοπικές εταιρείες και άτυπες ομάδες, καθώς και φοιτητές του χώρου.
Σκοπός του σεμιναρίου είναι να δοθούν απαντήσεις σχετικά με τα ευρωπαϊκά έργα για τον πολιτισμό και το πώς μπορεί να ωφεληθεί ένας οργανισμός ή μια επιχείρηση. Επίσης θα αναλυθούν οι προϋποθέσεις που χρειάζεται να έχει κάποιος φορέας που επιθυμεί να ενταχθεί σε αυτά, καθώς και οι πιο αποτελεσματικές μέθοδοι για να διεκδικήσει χρηματοδοτήσεις και τρόπους δικτύωσης. Παράλληλα οι συμμετέχοντες θα δουλέψουν σε πρακτικά ζητήματα και θα εφαρμόσουν τις γνώσεις που θα λάβουν σε εργαστήρια και ασκήσεις σε πραγματικές συνθήκες.
Εκπαιδευτές θα είναι οι πολιτιστικοί διαχειριστές και συνιδρυτές του «Mosaic» Γιώργος Σάρλης και Ανδρέας Τσιλίρας, ενώ οι συμμετέχοντες θα λάβουν βεβαίωση παρακολούθησης.
Το σεμινάριο θα πραγματοποιηθεί στον χώρο του «Mosaic» (Φιλοποίμενος 36-42, Μέγαρο Πραπόπουλου, 1ος όροφος, Πάτρα), με έως 8 συμμετέχοντες και με το εξής πρόγραμμα: Παρασκευή 8/11: 17.30 – 21.00 και Σάββατο 9/11: 10.00 – 15.00.
Το κόστος συμμετοχής είναι: 50 ευρώ (φοιτητές, άνεργοι, ομαδικές εγγραφές: 40 ευρώ)
Εγγραφές και πληροφορίες: στο email: hello@mosaic-hub.gr και στον σύνδεσμο: www.mosaic-hub.gr/clinic-1.
Το σεμινάριο είναι το πρώτο μιας σειράς θεματικών διαδραστικών θεματικών σεμιναρίων και εργαστηρίων που θα διοργανώσει το «Mosaic» με τον γενικό τίτλο «Creative Clinics».