(ΦΩΤΟ)-ΠΑΤΡΑ: Εσωσχολικά στοιχεία «βλέπει» η Αστυνομία στη ρίψη μολότοφ στο 5ο Γυμνάσιο – Στην αντίθετη κατεύθυνση η πρώτη εκτίμηση του «στοχοποιημένου» διευθυντή

Συνεχίζονται προς όλες τις πιθανές κατευθύνσεις οι έρευνες της  Ασφάλειας Πατρών, για την εξιχνίαση της εμπρηστικής επίθεσης, που σημειώθηκε χθες τα ξημερώματα στο 5ο Γυμνάσιο και είχε στόχο κυρίως, το γραφείο του διευθυντή του σχολείου στον δεύτερο όροφο του κτιρίου, όπου άγνωστοι δράστες, έσπασαν το τζάμι και έριξαν εντός του χώρου, οκτώ βόμβες μολότοφ, προκαλώντας σημαντικές ζημιές.
Σύμφωνα με αστυνομικές πηγές, πολύ πιθανά να πρόκειται για ενέργεια μαθητών στο πλαίσιο νεανικών αντιπαλοτήτων και όχι απαραίτητα εξωσχολικών στοιχείων από αντιστημικό μένος.
Οι δράστες έσπασαν δύο τζαμαρίες με πέτρες. Προφανώς οι δράστες ήθελαν να βανδαλίσουν όλο το συγκρότημα.
Και τα τρία σχολεία που στεγάζονται στο σχολικό συγκρότημα, δεν λειτούργησαν χθες, λόγω διακοπής του ηλεκτρικού ρεύματος, για να επιχειρήσει με ασφάλεια η Πυροσβεστική υπηρεσία.
Το εν λόγω σχολικό συγκρότημα, δεν είναι η πρώτη φορά που μπαίνει στο στόχαστρο. Στα τέλη Ιανουαρίου του 2018, λόγω φωτιάς που είχε εκδηλωθεί τη νύχτα σε αίθουσα, είχαν καεί θρανία και άλλος σχολικός εξοπλισμός.
Και παλαιότερα, όμως, το 2014, είχαν σημειωθεί δύο ακόμα εμπρησμοί, μετά από αντίστοιχες διαρρήξεις, προφανώς από τους δράστες, για να «σβήσουν» τα ίχνη τους.
Ο υποδιευθυντής του 5ου Γυμνασίου Πατρών, Γιώργος Κανέλλης, τόνισε ότι, πρόκειται για ένα τραγικό φαινόμενο, και πιστεύει ότι  ευθύνονται εξωσχολικοί παράγοντες.
Στο μεταξύ, χθες το πρωί, μετέβησαν στο σημείο, ο αντιδήμαρχος Παιδείας και Αθλητισμού Τάκης Πετρόπουλος, η πρόεδρος της Σχολικής Επιτροπής Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Φωτεινή Συριώτη-Κυπραίου και ο πρόεδρος του Ανατολικού Διαμερίσματος Δημήτρης Αναγνωστόπουλος, όπου ενημερώθηκαν από τον διευθυντή και τους εκπαιδευτικούς για τις ζημιές που προκλήθηκαν.
Ο αντιδήμαρχος σε δηλώσεις του ανέφερε μεταξύ άλλων: «Το απαράδεκτο αυτό γεγονός βανδαλισμού, σε συνδυασμό με τις εκτεταμένες ζημιές που προκάλεσαν άγνωστοι και στο 18ο Γυμνάσιο στην Αρόη σήμερα το πρωί πετώντας πέτρες και τούβλα, αναδεικνύει την επιτακτική ανάγκη φύλαξης των σχολικών κτιρίων σε 24ωρη βάση.
Αυτό όμως δεν μπορεί να γίνει, γιατί διαδοχικά οι κυβερνώντες, παρά τις μεγάλες ελλείψεις σε προσωπικό φύλαξης των δημοτικών κτιρίων, απαγορεύουν τις προσλήψεις μόνιμου προσωπικού».
Μετά την άμεση παρέμβαση της Σχολικής Επιτροπής Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης και το συντονισμό των αρμοδίων υπηρεσιών του Δήμου (Αυτεπιστασίας, Ηλεκτροφωτισμού) δρομολογήθηκε ήδη η αποκατάσταση των ζημιών.