Ο Κουμουτσάκος θα συναντηθεί με τον Tούρκο ΥΠΕΣ για θέματα μεταναστευτικής πολιτικής

Ï áíáðëçñùôÞò õðïõñãïò ðñïóôáóßáò ôïõ ðïëßôç áñìüäéïò ãéá ôçí ìåôáíáóôåõôéêÞ ðïëéôéêÞ Ãéþñãïò ÊïõìïõôóÜêïò,åðéóêÝöèçêå óÞìåñá ôï õðïõñãåßï åìðïñéêÞò íáõôéëßáò êáé åß÷å óõíáñãáóßá ìå ôïí õðïõñãü ÃéÜííç ÐëáêéùôÜêç, Ôñßôç 16 Éïõëßïõ 2019 (EUROKINISSI/ÃÉÁÍÍÇÓ ÐÁÍÁÃÏÐÏÕËÏÓ)

O Αναπληρωτής Υπουργός Προστασίας του Πολίτη με αρμοδιότητα σε θέματα μεταναστευτικής πολιτικής, κ. Γιώργος Κουμουτσάκος θα μεταβεί στις 2 και 3 Οκτωβρίου στην Άγκυρα, όπου θα συναντηθεί με τον Τούρκο Υπουργό Εσωτερικών κ. Süleyman Soylu προκειμένου, σύμφωνα με σχετική ανακοίνωση, «να συζητηθούν οι τελευταίες εξελίξεις στο μεταναστευτικό/προσφυγικό και η πορεία εφαρμογής της Κοινής Δήλωσης Ευρωπαϊκής Ένωσης – Τουρκίας του 2016».

Στην τουρκική πρωτεύουσα θα βρεθεί από αύριο και ο Αρχηγός του Λιμενικού Σώματος – Ελληνικής Ακτοφυλακής Σταμάτης Ράπτης. Υπενθυμίζεται πως πριν μερικές ημέρες ο κ. Ράπτης συναντήθηκε στο Αρχηγείο του ΛΣ με τον Τούρκο Πρέσβη κ. Burak Özügergin.

Όπως αναφέρονταν σε σχετική ανακοίνωση κατά τη συνάντηση, που πραγματοποιήθηκε με πρωτοβουλία της Τουρκικής Πρεσβείας, συζητήθηκαν θέματα αμοιβαίου ενδιαφέροντος, καθώς και οι τελευταίες εξελίξεις αναφορικά με το προσφυγικό ζήτημα στο πλαίσιο επικείμενης επίσκεψης του Αρχηγού Λιμενικού Σώματος – Ελληνικής Ακτοφυλακής στην Τουρκία, ως επίσημος προσκεκλημένος του Αρχηγού της Τουρκικής Ακτοφυλακής.