Κουμουτσάκος: Αυστηρό μήνυμα έπρεπε να στείλει ο Τσίπρας στην Άγκυρα μετά την παρενόχληση του ελικοπτέρου του

Την άποψη ότι η ελληνική πλευρά έπρεπε να δώσει μια «αυστηρή απάντηση» στην Τουρκία, ύστερα από την παρενόχληση του ελικοπτέρου που μετέφερε τον Ελληνα πρωθυπουργό, από τουρκικά μαχητικά, εξέφρασε ο τομεάρχης Εξωτερικών της ΝΔ Γιώργος Κουμουτσάκος.

Μιλώντας στον Ρ/Σ «Αθήνα 98.4», ο κ. Κουμουτσάκος υποστήριξε συγκεκριμένα ότι «την παρενόχληση του ελικοπτέρου που μετέφερε τον πρωθυπουργό στο Αγαθονήσι έπρεπε να ακολουθήσει μια αυστηρή απάντηση. Το μήνυμα που εξέπεμψε η Ελλάδα στην πρόκληση της Τουρκίας ήταν μήνυμα ενότητας».

Ο τομεάρχης Εξωτερικών της ΝΔ προσέθεσε ότι η προκλητική ενέργεια της γείτονος «αποτελεί κεντρική παραβίαση, από την Τουρκία, του μνημονίου “Παπούλια – Γιλμάζ”, το οποίο προβλέπει ότι θα αποφεύγονται προκλήσεις στη διάρκεια της αιχμής της τουριστικής περιόδου και των κυριότερων εθνικών και θρησκευτικών εορτών», όπως, εν προκειμένω, της 25ης Μαρτίου.

 

Υπενθυμίζεται ότι ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας, αμέσως μετά την τουρκική πρόκληση, δήλωσε, από το Αγαθονήσι, ότι «το μήνυμα που θέλω να στείλω είναι ότι εμείς έχουμε τα χέρια απλωμένα για διάλογο και συνεννόηση, αλλά θα κάνουμε αυτό που ξέρουμε, αυτό που μας έχουν μάθει οι πρόγονοί μας. Θα υπερασπιστούμε το δίκαιο και την κυριαρχία μας».

Νωρίτερα, την Τετάρτη, δημοσιοποιήθηκαν φωτογραφίες που απεικονίζουν τον Αλέξη Τσίπρα να «καταγράφει» με το κινητό του τηλέφωνο τα τουρκικά μαχητικά την ώρα της παρενόχληση.