Ποινή-ρεκόρ σε οπαδούς της Γιουβέντους: Δέκα χρόνια εκτός γηπέδων


Με 10 χρόνια αποκλεισμό από το γήπεδο τιμωρήθηκαν οπαδοί της Γιουβέντους, στη μεγαλύτερη ποινή που έχει επιβληθεί στο ιταλικό ποδόσφαιρο, έπειτα από τη συμμετοχή των τιφόζι της ομάδας σε εγκληματική οργάνωση!

Οι εν λόγω οπαδοί αντιμετώπιζαν κατηγορίες όπως εκβιασμός αλλά και βία.

Η Εισαγγελία του Τορίνο έκανε την εισήγηση και η ποινή θα πάρει επίσημη μορφή, με την Αστυνομία να δημοσιοποιεί και περισσότερες λεπτομέρειες με ονόματα και τη δράση των γκρουπ που βρέθηκαν στο «στόχαστρο» για την… χειραγώγηση των υπόλοιπων οργανωμένων οπαδών.

Η υπόθεση ξεκίνησε μετά την καταγγελία της ίδιας της διοίκησης της Γιουβέντους για σωρεία αδικημάτων από μερίδα οπαδών της.

Η έρευνα που ακολούθησε οδήγησε την αστυνομία στη σύλληψη 12 μελών από διαφορετικά club οπαδών του συλλόγου όπως Drughi, Tradizione-Antichi valori, Viking, Nucleo 1985, Quelli… di via Filadelfia.

Σύμφωνα με την αρχική καταγγελία της Γιουβέντους, η ομάδα δέχτηκε εκβιασμό από τους εν λόγω συνδέσμους, καθώς προσπάθησε να αλλάξει την πολιτική διαχείρισης των εισιτηρίων και να μειώσει τα προνόμιά τους.

Οι σύνδεσμοι που κατηγορούνται για εκβιασμό, ξέπλυμα χρήματος, βία και διακίνηση ναρκωτικών, είδαν να χάνεται η διαχείριση των εισιτηρίων και φαίνεται πως εκβίασαν το club ότι θα είχαν ανάρμοστη συμπεριφορά, ώστε να υπάρξει τιμωρία και να κλείσει η θύρα των οργανωμένων.

Με πληροφορίες από gazzetta.gr