Δίκη Χρυσής Αυγής: Επαγγελματική η σχέση μου με το κόμμα, είπε η πρώην σύντροφός του Λαγού

Με την απολογία της Ν. Μπενέκη πρώην αρραβωνιαστικιάς του Ιωάννη Λαγού συνεχίστηκε σήμερα η δίκη για την υπόθεση της Χρυσής Αυγής.

Η κατηγορουμένη υποστήριξε ότι εκφωνούσε τις ομιλίες που της έγραφε ο Λαγός και πως τον συνόδευε σε εκδηλώσεις όπως έκαναν όλες οι σύντροφοι και σύζυγοι των βουλευτών. Παρά τις ερωτήσεις της έδρας η ίδια υποστήριξε πως δεν υπάρχει τίποτα επιλήψιμο για εκείνη στις φωτογραφίες που την απεικονίζουν με όπλα καθώς, κατά τους ισχυρισμούς της, τα όπλα αυτά άνηκαν στον αδελφό της που είναι αστυνομικός και είναι νόμιμα.

Η Μπενέκη ανέφερε πως δεν υπήρξε οπαδός της Χρυσής Αυγής αλλά επαγγελματικό μέλος της και πως την ψήφισε σε δυο εκλογικές αναμετρήσεις. Τόνισε δε πως εκφωνούσε τις ομιλίες που της έγραφε ο Λαγός γιατί ήταν εντολή των ανωτέρων της, ενώ επισήμανε πως το μήνυμα που είχε ανταλλάξει μαζί του αμέσως μετά την επίθεση στο «Συνεργείο» με το περιεχόμενο «μπράβο λατρεία πάντα χάνω τα καλά», δεν αφορούσε στην επίθεση στο κοινωνικό στέκι αλλά στο γεγονός ότι ο τότε σύντροφος της είχε πάει με άλλα άτομα στο Αστυνομικό Τμήμα «και κατάφερε να ελευθερώσει» όσους είχαν προσαχθεί.