Γ. Καραγιάννης: Υποσχέσεις χωρίς έτοιμη λύση για Πατρών-Πύργου και υπογειοποίηση του τρένου- Όλα όσα είπε ο Γ.Γ. Υποδομών και για το Φράγμα Πείρου-Παραπείρου

Υποσχέσεις, αλλά χωρίς σαφή χρονοδιαγράμματα και τρόπου που θα υλοποιηθούν, έδωσε ο Γενικός Γραμματέας Υποδομών Γιώργος Καραγιάννης, για τα πολύπαθα έργα της υπογειοποίησης του τρένου μέχρι την Πάτρα και την Πατρών – Πύργου.

Ο Γενικός Γραμματέας, ο οποίος βρέθηκε στην Πάτρα και μίλησε στο πλαίσιο 7ου Συνεδρίου Περιφερειακής Ανάπτυξης, που διοργανώνει η εφημερίδα «Πελοπόννησος», αναφέρθηκε στο έργο της υπογειοποίησης της σιδηροδρομικής γραμμής κατηγορόντως την προηγούμενη κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ ότι για υποσχέσεις χωρίς έργο, τονίζοντας ότι «ακούγεται ωραίο, αλλά έχει τεράστιες τεχνικές δυσκολίες και χρηματοδότηση, η οποία ακόμα είναι άγνωστη».

 

Όπως είπε, με τον ορισμό των νέων διοικήσεων σε ΟΣΕ και ΕΡΓΟΣΕ τις επόμενες ημέρες, θα δοθεί περιθώριο τεσσάρων μηνών, ώστε να μελετηθεί εξ αρχής το έργο της υπογειοποίησης της γραμμής και θα τεθεί πάλι σε διαβούλευση με την κοινωνία, με καθορισμένο χρονοδιάγραμμα και ορίζοντα υλοποίησης, εντός της τρέχουσας προγραμματικής περιόδου.

Οσον αφορά τον αυτοκινητόδρομο Πατρών – Πύργου, ο κ. Καραγιάννης, άφησε όλα τα σενάρια ανοικτά, μεταφέροντας την δέσμευση του υπουργού Υποδομών Κώστα Καραμανλή για υλοποίηση του έργου, όσο το δυνατόν πιο γρήγορα και με το μικρότερο κόστος.

Οπως τόνισε «εξετάζουμε όλα τα δεδομένα και τις εναλλακτικές. Τίποτα δεν έχει αποκλειστεί, αλλά δεν θα δώσουμε λύσει χωρίς πρώτα να έχουμε συνεννοηθεί με την Ευρωπαϊκή Επιτροπή». Σημείωσε δε, ότι «το έργο θα διασφαλιστεί αν υλοποιηθεί ως ενιαίο, αλλά, αν δεν το καταφέρουμε, δεν θα είμαστε δογματικοί. Βλέπουμε όλες τις λύσεις».

Τέλος, αναφορικά με το φράγμα Πείρου – Παραπείρου, ο κ. Καραγιάννης είπε ότι το υπουργείο είναι έτοιμο να προχωρήσει στη σύσταση Εταιρείας Διαχείριση του έργου. Ωστόσο, σεβόμενη η κυβέρνηση τη διαφορετική άποψη, έχει έτοιμο και ένα δεύτερο σενάριο, για την λειτουργία του φράγματος για τα επόμενα πέντε χρόνια.