ΑΧΑΪΑ: Ολοκληρώνεται σήμερα η 18η Αγροτική Έκθεση Χαλανδρίτσας

Χιλιάδες επισκέπτες αναμένεται να επισκεφθούν την 18η Αγροτική Εκθεση Χαλανδρίτσας μέχρι και την ερχόμενη Κυριακή. Οι εκθέτες και τα περίπτερα ξεπερνούν τους 150, συμμετέχοντας σε μια διοργάνωση θεσμό που έχει αναπτυξιακό και πολιτιστικό προσανατολισμό.
Σημαντικό ρόλο στην ανάδειξη της έκθεσης και των εκθετών που λαμβάνουν μέρος σε αυτή έχει διαδραματίσει η χωροθέτησή της στον παραδοσιακό οικισμό της Χαλανδρίτσας. Οι λιθόστρωτες διαδρομές και τα παραδοσιακά κτίρια δημιουργούν το ιδανικό σκηνικό για το κοινό και τους συμμετέχοντες.
Πρόκειται για μια εξαιρετική επιλογή που επιβεβαιώνει ότι η αχαϊκή περιφέρεια, όταν υπάρχει σχέδιο και όραμα, μπορεί να αξιοποιήσει τα πλεονεκτήματα που έχει και να υλοποιήσει δράσεις εξωστρέφειας. Αλλωστε, έχει ήδη καταφέρει να σπάσει ένα ρεκόρ, καθώς είναι ίσως η μοναδική έκθεση στο είδος της που έχει φτάσει στον αριθμό «18».
Οσοι επισκεφθούν τον παραδοσιακό οικισμό της Χαλανδρίτσας, εκτός από τη φυσική ομορφιά της περιοχής, θα έχουν τη δυνατότητα να ξεναγηθούν στην έκθεση που βασίζεται στον πρωτογενή τομέα παραγωγής, από αγροτικά μηχανήματα και εξοπλισμό, υπηρεσίες για τους επαγγελματίες του κλάδου, τοπικά προϊόντα, χειροποίητες κατασκευές μέχρι κεριά και καλλυντικά.
Η διοργάνωση είναι εμπλουτισμένη από πολλές παράλληλες δράσεις και εκδηλώσεις (το λεπτομερές πρόγραμμα σε διπλανή στήλη) όπως: Επιδείξεις χορού από συγκροτήματα και συλλόγους του Δήμου Ερυμάνθου, ποδοσφαιρικούς αγώνες παλαιμάχων για φιλανθρωπικό σκοπό, παραστάσεις θεάτρου σκιών, ιπποδρομίες, τοξοβολία, απονομές τιμητικών διακρίσεων, βραβεύσεις σε μαθητές κ.ά.
Μια από τις σημαντικές εκδηλώσεις της 18ης Αγροτικής Εκθεσης είναι η φιλοξενία της Φιλαρμονικής Ορχήστρας του Δήμου Αγρινίου, μιας από τις ιστορικότερες στην Ελλάδα με έτος ίδρυσης το 1896, που θα ανοίξει τα αποψινά εγκαίνια.
Ωστόσο, το μήνυμα που στέλνει η διοργάνωση της ετήσιας Αγροτικής Εκθεσης είναι ότι καταφέρνει σταθερά να είναι το αποτέλεσμα της συνεργασίας ανάμεσα σε τοπικούς φορείς, ξεκινώντας από τον Δήμο Ερυμάνθου που έχει την ευθύνη της διοργάνωσης, με συνδιοργανωτές την Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδος, την Περιφερειακή Ενωση Δήμων Δυτικής Ελλάδος και το Επιμελητήριο Αχαΐας.