ΠΑΤΡΑ: Το Τμήμα Φυσικοθεραπείας του Πανεπιστημίου στους Μεσογειακούς Αγώνες

Με ιδιαίτερα δυναμική την παρουσία του Τμήματος Φυσικοθεραπείας του Πανεπιστημίου Πατρών ολοκληρώθηκαν το Σάββατο 31 Αυγούστου οι ΙΙ Μεσογειακοί Παράκτιοι Αγώνες. Οι συγκεκριμένοι διεθνείς Αγώνες διεξάχθηκαν στην Πάτρα μεταξύ 25-31 Αυγούστου 2019 περιλαμβάνοντας 11 αθλήματα (aquathlon, beach handball, beach soccer, beach volleyball, beach tennis, beach wrestling, canoe ocean racing, fin swimming, open water swimming, rowing beach sprint, water ski), στα οποία αγωνίστηκαν αθλητές 26 χωρών και των τριών ηπείρων (Ευρώπη, Αφρική, Ασία) που περιβάλουν τη Μεσόγειο.
Το Τμήμα Φυσικοθεραπείας του Πανεπιστημίου Πατρών, ως επίσημος υποστηρικτής των Αγώνων και με επικεφαλής τον Δρ. Κωνσταντίνο Φουσέκη, Αναπληρωτή Καθηγητή του Τμήματος, ανέλαβε την οργάνωση της Φυσικοθεραπευτικής κάλυψης των αγώνων καθώς και την εκπαίδευση των εθελοντών φυσικοθεραπευτών στις Φυσικοθεραπευτικές Υπηρεσίες (τεχνικές προετοιμασίας, περίδεσης και αποκατάστασης των αθλητών) που παρασχέθηκαν κατά τη διάρκεια των αγώνων σε συνεργασία με την Οργανωτική Επιτροπή και την Ιατρική Υπηρεσία των Αγώνων.
Η Φυσικοθεραπευτική υποστήριξη των Αγώνων αποτέλεσε μία πολύ σημαντική προσπάθεια, η οποία αφ’ ενός ανέδειξε την αξία της επιστήμης της Φυσικοθεραπείας στους αθλητές όλων των χωρών που συμμετείχαν στους Αγώνες και αφ’ εταίρου ανέδειξε το ισχυρό εθελοντικό πνεύμα διεπιστημονικής συνεργασίας και προσφοράς.
Την ομάδα εθελοντών Φυσικοθεραπευτων αποτέλεσαν αρκετοί καθηγητές-μέλη του εκπαιδευτικού προσωπικού του Τμήματος Φυσικοθεραπείας του Πανεπιστημίου Πατρών, παλαιοί απόφοιτοι, προπτυχιακοί και μεταπτυχιακοί φοιτητές του Τμήματος, εκπαιδευτικό προσωπικό άλλων Τμημάτων Φυσικοθεραπείας καθώς και επαγγελματίες φυσικοθεραπευτές. Η συμβολή της επιστημονικής αυτής ομάδας ήταν καθοριστική τόσο για την παροχή πρώτων βοηθειών όσο και στην προετοιμασία και αποκατάσταση των αθλητών (με ειδικές θεραπευτικές τεχνικές μαλακών μορίων και διατάσεων, τεχνικές αθλητικής περίδεσης των αρθρώσεων κ.α).
Εκ μέρους του Τμήματος Φυσικοθεραπείας του Πανεπιστημίου Πατρών ευχαριστούμε όλους τους εθελοντές φυσικοθεραπευτές για την συμμετοχή τους στην προσπάθειά Φυσικοθεραπευτικής κάλυψης των ΙΙ Μεσογειακών Παράκτιων Αγώνων της Πάτρας καθώς και όλους τους επιστήμονες Υγείας (Ιατρούς-Νοσηλευτές κ.α) για την άψογη συνεργασία σε όλη τη διάρκεια των αγώνων.

Το εκπαιδευτικό προσωπικό του Τμήματος Φυσικοθεραπείας του Πανεπιστημίου Πατρών