Βουλή: Την «Ωρα του Πρωθυπουργού» ενεργοποιεί ο Κυριάκος Μητσοτάκης

Την «Ωρα του Πρωθυπουργού» ενεργοποιεί στην Βουλή ο Κυριάκος Μητσοτάκης προκειμένου να απαντά σε επίκαιρες ερωτήσεις πολιτικών αρχηγών και βουλευτών. Η πρώτη συνεδρίαση θα πραγματοποιηθεί στις 20 Σεπτεμβρίου ενώ όπως ενημέρωσε ο Πρόεδρος του Κοινοβουλίου Κώστας Τασούλας θα υπάρξει νέο πλαίσιο για την διεξαγωγή της συζήτησης των επικαίρων ερωτήσεων.

Συγκεκριμένα, εξήγησε πως η δικαιολογία «φόρτος εργασίας» που επικαλούνται τακτικά οι υπουργοί προκειμένου να αποφύγουν τον κοινοβουλευτικό έλεγχο δεν θα γίνεται αποδεκτή καθώς η Βουλή θα αναγνωρίζει μόνο την απουσία υπουργών σε κυβερνητική αποστολή. Υπενθυμίζεται ότι την προηγούμενη περίοδο ο τότε αναπληρωτής υπουργός Υγείας Παύλος Πολάκης είχε επικαλεστεί «φόρτο εργασίας» για να μην απαντήσει σε ερώτηση βουλευτή της αντιπολίτευσης και την ίδια ώρα βρισκόταν στο καφενείο της Βουλής πίνοντας φραπέ.

Πέραν αυτών, ο κ. Τασούλας ανέφερε ότι συνέστησε προς τους βουλευτές της πλειοψηφίας να αποφεύγουν τις φραστικές υπερβολές που μπορούν να παρερμηνευτούν ή να προκαλέσουν πολιτική και κοινωνική αναστάτωση. Αφορμή για την αναφορά του προέδρου αποτέλεσε ερώτηση για το αν θα ικανοποιηθεί το αίτημα του ΣΥΡΙΖΑ για παραπομπή στην επιτροπή Δεοντολογίας του βουλευτή της Ν.Δ Δημήτρη Μαρκόπουλου ο οποίος κάλεσε τα ΜΜΕ «να μην πουν «πω πω το παιδί» αν τρέξει λίγο αιματάκι μπαχαλάκια στα Εξάρχεια». Ο κ.Τασούλας είπε ότι κάλεσε ο ίδιος τον κ. Μαρκόπουλο και του έκανε συστάσεις ενώ αποκάλυψε ότι έχει συνομιλήσει και με άλλους βουλευτές επί του ιδίου ζητήματος. Έφερε μάλιστα ως παράδειγμα πρόσφατη επικοινωνία του με βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ ο οποίος επέδειξε προκλητική συμπεριφορά αρνούμενος να δώσει στη φρουρά της Βουλής το όνομα ατόμων που συνόδευε. «Έφερε σε αμηχανία τους ανθρώπους της φρουράς. Αυτά δεν πρέπει να συμβαίνουν. Δεν μπορεί ο βουλευτής να προκαλεί με τέτοιου είδους συμπεριφορές».