Νέες απειλές από Ακάρ: Αν χρειαστεί θα επαναλάβουμε το ’74 στην Κύπρο

Δεν έχει όριο η τουρκική προκλητικότητα, με αξιωματούχους της κυβέρνησης του Ερντογάν να συνεχίζουν τις απειλές και τις εμπρηστικές δηλώσεις.

«Είμαστε στο ίδιο σημείο που βρισκόμασταν και το 1974 στην Κύπρο. Ό,τι χρειάστηκε να γίνει εκείνη την ημέρα, κανείς να μην αμφιβάλει ότι δεν θα γίνει το ίδιο σε παρόμοια κατάσταση σήμερα», δήλωσε ο Τούρκος υπουργός Άμυνας σε εκδήλωση για την προαγωγή στελεχών του στρατού σε ανώτερες βαθμίδες.

O Χουλουσί Ακάρ επανάλαβε ότι η Τουρκία είναι αποφασισμένη να συνεχίσει τις δραστηριότητές της στην ανατ. Μεσόγειο, το Αιγαίο και την Κύπρο.

«Δεν θα υποχωρήσουμε ποτέ από τα δικαιώματα και τα συμφέροντά μας εδώ, δεν θα κάνουμε βήμα πίσω, το έχουμε δηλώσει σε όλον τον κόσμο…Κανείς να μη δοκιμάσει τη δύναμη και την ισχύ μας, κανείς να μην κάνει λάθος λογαριασμούς» είπε χαρακτηριστικά ο Τούρκος υπουργός Άμυνας.

Από την άλλη πλευρά, ο Χουλουσί Ακάρ είπε ότι η Τουρκία είναι πάντοτε υπέρ των σχέσεων καλής γειτονίας και του διεθνούς δικαίου. «Όταν μιλάμε για συμμόρφωση προς το διεθνές δίκαιο ή όταν λέμε ότι είμαστε υπέρ των σχέσεων καλής γειτονίας, δεν πρόκειται για υποχώρηση, ούτε για αδυναμία. Ούτε είναι απειλή όταν λέμε ότι δεν θα παραβλέψουμε τα δικαιώματά μας και το δίκιο μας. Όλοι να κάνουν τους λογαριασμούς τους αναλόγως», υπογράμμισε.

Πηγή: sigmalive.com