ΑΣΤΙΚΟ ΚΤΕΛ ΠΑΤΡΑΣ: Οι “γραμμές” έγινα τριψήφιες

Σε αλλαγή της αρίθμησης στις γραμμές του Αστικού ΚΤΕΛ Πάτρας προχώρησε η διοίκηση του φορέα, χωρίς ωστόσο, να ενημερώσει το επιβατικό κοινό, το οποίο παραξενεύτηκε από τους νέους αριθμούς θεωρώντας μάλιστα, πως έχει γίνει κάποιο λάθος.

Οι αριθμοί των γραμμών έγιναν κατά τα αθηναϊκά πρότυπα τριψήφιοι, αν και η διαδικασία δεν έχει ακόμη ολοκληρωθεί. Γι’ αυτό μάλιστα, εκφράστηκαν ενστάσεις και δημόσια, όπως για παράδειγμα από τον διαχειριστή της ομάδας του Facebook «Φίλοι Προαστιακού Σιδηροδρόμου Πατρών», μηχανικό Τ.Ε. Η/Υ, Βασίλη Γκλαβά, ο οποίος αναφέρει σε ανάρτησή του πως «σταδιακά μπαίνει καινούρια αριθμοδότηση στις γραμμές του αστικού ΚΤΕΛ Πατρών. Όλοι οι προορισμοί είναι τριψήφιοι εκτός ελαχίστων εξαιρέσεων. Για το Νο5 που αφορά την περιοχή μας, η νέα αριθμοδότηση των γραμμών έχει ως εξής: 501 Τσουκαλέικα, 501 Μονοδένδρι-Τσουκάλεικα, 502 Μιντιλόγλι μέσω Εύας, 502 Ροΐτικα-Μιντιλόγλι, 503 Μονοδένδρι-Κέντρο (Πάτρα). Το ότι δε διαχωρίστηκαν οι γραμμές με άλλο αριθμό ίσως γίνει τα επόμενα 60 χρόνια…

Να σημειωθεί πως για τη νέα αρίθμηση ορισμένων εκ των γραμμών έχει ενημερωθεί η εφαρμογή Patras Bus που λειτουργεί για smart phones. Συγκεκριμένα, η αρίθμηση διαμορφώνεται ως εξής:

018: Νέο Λιμάνι-Πάτρα

101: Ρομάντζα-Εγλυκάδα

102: Ρομάντζα-Διάκου

102: Ρομάντζα-Διάκου (προς Λυκοχωρό-Διάκου)

104: Ρομάντζα-Ρωμανού (Ελεκίστρα)

201: Ταραμπούρα-Νέος Δρόμος (επιστροφή)

301: Ζαρουχλέικα-Θερμοπυλών

301: Ζαρουχλέικα-Θερμοπυλών (Λεύκα)

501: Καρόλου-Τσουκαλέικα

501: Καρόλου-Τσουκαλέικα (Μονοδένδρι)

607: Ερμού-Πανεπιστήμιο-Νοσοκομείο (προς Πάτρα)

608: Πανεπιστήμιο express

901: Καρόλου-Πανεπιστήμιο-Νοσοκομείο