Αχαΐα: Η ώρα των ορκωμοσιών των αυτοδιοικητικών Αρχών

Την Πέμπτη 29 Αυγούστου,θα γίνει η ορκωμοσία της νέας περιφερειακής αρχής της Δυτικής Ελλάδας και του νέου περιφερειάρχη Νεκτάριου Φαρμάκη στον χώρο του Συνεδριακού και Πολιτιστικού Κέντρου του Πανεπιστημίου Πατρών.
Η τελετή θα πραγματοποιηθεί στις 7:00 το απόγευμα και θα ακολουθήσει τα επόμενα 24ωρα ο ορισμός των αντιπεριφερειαρχών, χωρικών και θεματικών, καθώς και η πρώτη συνεδρίαση και εκλογή του νέου προεδρείου του περιφερειακού συμβουλίου Δυτικής Ελλάδας.
ΔΗΜΟΣ ΑΙΓΙΟΥ
Η ορκωμοσία της νέας δημοτικής αρχής του Αιγίου και του δημάρχου Δημήτρη Καλογερόπουλου θα το επόμενο Σάββατο 31 Αυγούστου στις 8 το βράδυ στην αίθουσα του Συνεδριακού Κέντρου «Πολύκεντρο» στην παραλία Αιγίου, όπως είχε γίνει και το 2014 για την απερχόμενη δημοτική αρχή του Θανάση Παναγόπουλου.
ΔΗΜΟΣ ΚΑΛΑΒΡΥΤΩΝ
Αυτό το Σάββατο 24 Αυγούστου και ώρα 11:00 π.μ. θα πραγματοποιηθεί η ορκωμοσία του νέου δημάρχου και των δημοτικών συμβούλων του Δήμου Καλαβρύτων. Η τελετή θα γίνει στην Μαθητική Εστία Καλαβρύτων. Την Κυριακή 1η Σεπτεμβρίου, το πρωί ο νέος δήμαρχος Αθανάσιος Παπαδόπουλος θα ανακοινώσει τους νέους αντιδημάρχους και το απόγευμα της ίδια μέρας θα πραγματοποιηθεί το πρώτο δημοτικό όπου θα εκλεγεί το προεδρείο του δημοτικού συμβουλίου και οι δυο επιτροπές του Δήμου (Οικονομική και ποιότητα ζωής).
ΔΗΜΟΣ ΔΥΜΗΣ
Η ορκωμοσία της νέας δημοτικής αρχής της Δυτικής Αχαΐας, η οποία είχε προσδιοριστεί αρχικά για το απόγευμα αυτής της Κυριακής 25η Αυγούστου, μετατέθηκε, με απόφαση του νέου δημάρχου Σπύρου Μυλωνά λόγω της τελετής έναρξης των «ΙΙ Μεσογειακών Παράκτιων Αγώνων Πάτρας 2019». Θα πραγματοποιηθεί τελικά αυτή τη Δευτέρα 26 Αυγούστου και ώρα 8 μ.μ. στο 1ο Δημοτικό Σχολείο της Κάτω Αχαΐας.