ΑΧΑΪΑ: Ποικίλες εκδηλώσεις, από τον Δήμο Καλαβρύτων και το «Σπήλαιο Λιμνών» – Από αύριο έως τις 17 Αυγούστου

Ο Δήμος Καλαβρύτων και η Δημοτική Επιχείρηση «Σπήλαιο Λιμνών Καστριών», διοργανώνουν για το φετινό καλοκαίρι και ιδιαίτερα κατά το μήνα Αύγουστο, πολιτιστικές εκδηλώσεις, με τίτλο «Πολιτιστικό και αθλητικό Καλοκαίρι 2019». Στο πρόγραμμα περιλαμβάνονται εξαίρετες θεατρικές παραστάσεις, εκδηλώσεις μνήμης, μουσικές εκδηλώσεις με τη μοναδική Φιλαρμονική Νέων του Δήμου, αθλητικές, μουσικοχορευτικές εκδηλώσεις, με δημοτικά και λαϊκά τραγούδια και παρουσιάσεις παραδοσιακών και σύγχρονων χορών, από εξαιρετικά μουσικά και χορευτικά συγκροτήματα, με τη συνδρομή και υποστήριξη, εκ μέρους πολιτιστικών συλλόγων του Δήμου.
«Οι εκδηλώσεις του Δήμου και του “Σπηλαίου Καστριών” αλλά και οι πρωτοβουλίες του Κέντρου Παιδιού και Νεολαίας, μαζί με άλλες πολλές ακόμη εκδηλώσεις που γίνονται στα χωριά μας με πρωτοβουλία ιδιωτών και τοπικών φορέων, είναι μια αφορμή για να βρεθούμε και φέτος όλοι μαζί, Καλαβρυτινοί, φίλοι και επισκέπτες – τουρίστες. Στο φετινό πρόγραμμα περιλαμβάνονται εκδηλώσεις για όλα τα γούστα και τις ηλικίες» αναφέρει η Δημοτική Αρχή των Καλαβρύτων.

ΘΕΑΤΡΟ
Στο Θέατρο Αρχαίου Κλείτορα την Τετάρτη, 14 Αυγούστου και ώρα 20:30 θα γίνει η παρουσίαση του θεατρικού έργου «Κλυταιμνήστρα – Ο χορός της εξουσίας» από τον Οργανισμό Ελληνικού Θεάτρου ΑΙΧΜΗ, με το Γιάννη Νικολαΐδη, τη Φωτεινή Φιλοσόφου κ.ά. Το θεατρικό παρουσιάζεται σε συνδιοργάνωση με την Εφορία Αρχαιοτήτων Αχαΐας και τους Πολιτιστικούς Συλλόγους, Κλειτορίας, Κλειτορίων Αττικής και την Ομοσπονδία Συλλόγων «Ο Αρχαίος Κλείτωρ».

ΜΟΥΣΙΚΗ
Η Φιλαρμονική Νέων του Δήμου Καλαβρύτων, μια μέρα νωρίτερα, την Τρίτη 13 Αυγούστου και ώρα 21:00, δίνει στην Κεντρική Πλατεία των Καλαβρύτων την κεντρική συναυλία για το καλοκαίρι. Την Κυριακή 11 Αυγούστου 2019 και ώρα 20:30 θα δώσει μία ακόμα συναυλία στην Κεντρική Πλατεία της Δάφνης.

ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
Αύριο Σάββατο 16 Ιουλίου, διεξάγεται Ποδηλατικός Αγώνας στον δρόμο προς Αγία Λαύρα με ώρα έναρξης 10:00 π.μ. και στις 10 και 18 Αυγούστου θα διεξαχθούν Αγώνες ποδοσφαίρου και μπάσκετ στο Δημοτικό Στάδιο Καλαβρύτων. Τις διοργανώσεις επιμελείται το Κέντρο Παιδιού Νεολαίας και Αθλησης του Δήμου.
ΜΟΥΣΙΚΟΧΟΡΕΥΤΙΚΑ
Σύμφωνα με το πρόγραμμα εκδηλώσεων του δήμου θα λάβουν χώρα οι εξής μουσικοχορευτικές εκδηλώσεις:
> Στο Λειβάρτζι, το Σάββατο στις 17 Αυγούστου και ώρα 21:00 στην Κεντρική Πλατεία διοργανώνεται όμορφη μουσική βραδιά και
> Στη Δάφνη το Σάββατο 17 Αυγούστου και ώρα 21:00, στην Κεντρική Πλατεία θα γίνει η ετήσια πανήγυρη

ΑΝΤΑΜΩΜΑ
Ο Παγκαλαβρυτινός Σύλλογος της Πάτρας σε συνεργασία με Δήμο και «Σπήλαιο Καστριών» διοργανώνει το 17ο Παγκαλαβρυτινό Αντάμωμα, με πρωταγωνιστές τα χορευτικά του Συλλόγου αλλά και άλλων συλλόγων, από διάφορα μέρη της χώρας. Το Αντάμωμα θα γίνει διαδοχικά:
> στην Κλειτορία, την Παρασκευή 16 Αυγούστου και ώρα 21:00 και
> στα Καλάβρυτα, το Σάββατο 17 Αυγούστου και ώρα 21:00.