(Βίντεο-Φωτο)-Μικρές εστίες φωτιάς στον Υμηττό – Κάηκε ένα σπίτι, εξωτερικές ζημιές σε άλλα τρία

Σε ύφεση είναι η πυρκαγιά στον Υμηττό, όπου συνεχίζουν να επιχειρούν όλες οι πυροσβεστικές δυνάμεις μέχρι να σβήσουν κάποιες μικρές εστίες που παραμένουν ακόμα ενεργές.

Όπως έγινε γνωστό από την Αστυνομία, αποκαταστάθηκε η κυκλοφορία και στην οδό Ιονίου στην Παιανία, όπου και είχε διακοπεί μετά την έναρξη της πυρκαγιάς.

Κάτοικοι της Παιανίας κατήγγειλαν ότι πριν ξεσπάσει τα ξημερώματα η φωτιά στον Υμηττό άκουσαν εκρήξεις και είδαν ταυτόχρονες εστίες.

powered by Rubicon Project
«Η κινητοποίηση ήταν ακαριαία. Ήταν μία απόδειξη ότι το κράτος είναι εδώ. Ετοιμαστήκαμε για τα χειρότερα. Ενημερώθηκαν όλοι οι δήμοι. Ενεργοποιήσαμε πρωτόκολλα απομάκρυνσης κατοίκων», δήλωσε για τη φωτιά στον Υμηττό, μιλώντας στον ΣΚΑΪ ο κ. Χαρδαλιάς, που βρέθηκε στο μέτωπο της φωτιάς, και πρόσθεσε: «Ήταν υποδειγματική η κινητοποίηση. Είναι σε ύφεση τα μέτωπα. Έχουμε όμως ακόμη πολλή δουλειά να κάνουμε».

«Τεράστιο μέτωπο με 20 μέτρα φλόγα στις 3 και το πρωί, περίπου στα 40 μέτρα από κατοικίες στην Παιανία, εξαπλώθηκε σχετικά γρήγορα λόγω των ανέμων, έφτασε στην κορυφογραμμή, η κινητοποίηση ήταν νομίζω ακαριαία, όλοι οι εμπλεκόμενοι φορείς ανταποκρίθηκαν, το κράτος είναι εδώ» τόνισε ο Γενικός Γραμματέας Πολιτικής Προστασίας Νίκος Χαρδαλιάς.

 

Ένα σπίτι κάηκε και άλλα τρία υπέστησαν ζημιές εξωτερικά από τη μεγάλη πυρκαγιά που εκδηλώθηκε τα ξημερώματα της Δευτέρας στην περιοχή της Παιανίας, στους πρόποδες του Υμηττού.

Νωρίτερα, μιλώντας στον ΑΝΤ1 η κ. Δούρου είχε κάνει λόγο για δύο καμένα σπίτια, κάτι που τελικώς δεν επιβεβαιώθηκε.

Από την πρώτη στιγμή και μετά από σχετικό αίτημα της Πυροσβεστικής, η αστυνομία απομάκρυνε κατοίκους από σπίτια στην Παιανία για να μην κινδυνέψουν ανθρώπινες ζωές.

Την ίδια ώρα, απομακρύνθηκαν έγκαιρα από την αστυνομία και τρία άτομα που βρίσκονταν στις κεραίες του Υμηττού. Οι φύλακας και οι δύο υπάλληλοι απομακρύνθηκαν έγκαιρα από το σημείο και πλέον είναι ασφαλής στο φυλάκιο της Καισαριανής

ΒΙΝΤΕΟ-ΦΩΤΟ