(ΦΩΤΟ)-ΠΑΤΡΑ: Η εορτή της Μεταμορφώσεως του Σωτήρος σε Παντοκράτορα και Γλαύκο

Με κέντρο τον περικαλλή και ιστορικό Ιερό Ναό του Παντοκράτορος Πατρών, ο οποίος τιμάται στην Μεταμόρφωση του Κυρίου, εορτάσθη η μεγάλη και Δεσποτική εορτή της Μεταμορφώσεως του Σωτήρος Χριστού στην Πάτρα.
Α) ΙΕΡΟΣ ΝΑΟΣ ΠΑΝΤΟΚΡΑΤΟΡΟΣ ΠΑΤΡΩΝ.
• Tην παραμονή της εορτής, 5.6.2019, ο Θεοφιλέστατος Επίσκοπος Κερνίτσης κ. Χρύσανθος εχοροστάτησε στην Ακολουθία του Εσπερινού στον Ιερό Ναό Παντοκράτορος Πατρών και ωμίλησε επικαίρως.
• Ανήμερα, 6.8.2019, ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Πατρών κ.κ. Χρυσόστομος, ετέλεσε την Θεία Λειτουργία στον κατάμεστο από πιστούς Ιερό Ναό Παντοκράτορος Πατρών.
• Ο Σεβασμιώτατος στο κήρυγμά του ανεφέρθη στην θεολογία της εορτής της Μεταμορφώσεως και στα μηνύματα τα οποία απορρέουν από την εορτή, ώστε περνώντας από την κάθαρση να φθάσωμε στο φωτισμό για να καταλήξωμε στην θέωση, που είναι ο προορισμός της ζωής μας.Πάτρα: Η Εορτή της Μεταμορφώσεως του Σωτήρος

B) ΙΕΡΟΣ ΝΑΟΣ ΜΕΤΑΜΟΡΦΩΣΕΩΣ ΣΩΤΗΡΟΣ ΓΛΑΥΚΟΥ ΠΑΤΡΩΝ.
• Tην παραμονή της εορτής, 5.6.2019, ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Πατρών κ.κ. Χρυσόστομος, εχοροστάτησε και εκήρυξε τον θείο λόγο στην Ακολουθία του Εσπερινού στον Ιερό Ναό Μεταμορφώσεως του Σωτήρος Γλαύκου Πατρών εν πληθούση Εκκλησία.Σεβασμιώτατος στο κήρυγμά του ανέλυσε την εικόνα της Μεταμορφώσεως βάσει της διδασκαλίας των Αγίων Πατέρων και μίλησε για την ανάγκη της πνευματικής μας ανακαινίσεως και μεταμορφώσεως.
•Ο Θεοφιλέστατος Επίσκοπος Κερνίτσης κ. Χρύσανθος ετέλεσε την Θεία Λειτουργία στον Ιερό Ναό Μεταμορφώσεως του Σωτήρος Γλαύκου Πατρών και ωμίλησε περί της εορτής της Μεταμορφώσεως του Κυρίου μας.